Galériával

2022.05.20. 14:58

Vért adtak a kecskeméti katonák

Önkéntes katonáknak hirdetett meg véradást Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodája csütörtökön. Gáldonyi Sándor őrnagy irodavezető a véradás ötletgazdája.

Horváth Péter

Gáldonyi Sándor őrnagy 79. alkalommal adott vért csütörtökön. Fotó: Horváth Péter

– Nagyon régóta vagyok véradó. Úgy vélem, hogy az önkéntesség rendkívül fontos a társadalom számára, legyen az önkéntes formája a katonaság, vagy a véradás. Ezért e kettőt kívántuk összekötni a délelőtti, önkéntes katonáinknak szervezett véradással – mondta Gáldonyi őrnagy, akinek a 79. véradása volt a csütörtöki. Az irodavezető elmondta, hogy gyorsan szétröppent az esemény híre, ezért ki kellett bővíteni a véradók körét, így hivatásos kollégák és a Honvédkórház munkatársai is vérüket adták a jó ügyért, sőt civilek is csatlakoztak.

– Ez lehetőséget nyújtott arra, hogy a honvédelem ügyét is népszerűsítsük. A betérők láthatták, hogy az iroda számos különböző, társadalmilag is hasznos eszközzel népszerűsíti a honvédelem ügyét – mondta Gáldonyi Sándor, hozzátéve: igen sikeres volt a kezdeményezés, mert a két és fél óra alatt 26 résztvevő adott vért, közülük hárman első véradók voltak és az egyik szerződéses munkatársuk érettségi előtt álló testvére jelezte, hogy vizsgái teljesítése után önkéntesként csatlakozik a honvédséghez.

A véradást az ejtőernyős balesetben múlt héten elhunyt szolnoki kollégájuk, Gál Szabolcs főtörzsőrmester emlékének is szentelték. A szervezésben részt vett az Országos Vérellátó Szolgálat Kecskeméti Területi Vérellátója és a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezete. Az első véradóknak Hári László Szilveszter alezredes, a szegedi toborzó központ regionális vezetője gratulált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában