Galériával

2022.05.27. 13:01

A mozgás öröméről szólt a nyugdíjas sportvetélkedő Kecskeméten

A mozgás öröméről, az időskori egészséges életmód fontosságáról és a közösség egészségjavító hatásáról szólt a pénteki Mozdulj! sportvetélkedő, amit 26. alkalommal rendezett meg a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége. A Messzi István Sportcsarnok adott otthont az eseménynek, melyen 21 nyugdíjas klub 22 nyolcfős csapata indult próbára téve erejét és ügyességét.

Horváth Péter

Különböző feladatokban mérhették össze az ügyességüket. Fotó: Bús Csaba

Probojáczné Túri Éva, a verseny főszervezője elmondta, hogy minden évben különböznek a játékos feladatok, így évről évre új vidám kihívás elé néznek a résztvevők. Minden alkalommal új sportágat is megismerhetnek a nyugdíjasok, idén a torna volt a középpontban. Ennek szellemében a ballószögi Kossuth Lajos Általános Iskola ifjú hölgyei tartottak akrobatikus torna bemutatót. Három olyan versenyszámban mérték össze erejüket és ügyességüket a nyugdíjasok, melyek kellő kihívást jelentettek, de nem voltak balesetveszélyesek, sem túl megterhelőek. 

– A cél sosem a győzelem, hanem a részvétel, az egészség megőrzése, a mozgás és az együttlét örömének átélése – hangsúlyozta Probojáczné Túri Éva.

A megnyitón dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a nagy számú résztvevőt.

– A komoly hagyományokkal bíró rendezvény ráirányítja a figyelmet az idős korban különösen fontos egészséges életmódra és közösség életre. 

Nagyon fontosak azok rendezvények, melyek megszervezik az időskori hasznos élet kereteit. Lényeges, hogy az időskor ne testi és szellemi leépülést jelentsen, hanem aktív éveket, amikor a nyugdíjasok minél tovább közösségük tagjai maradjanak. Ha az ember hasznosnak érzi magát, minőségibb életet élhet, ehhez járul hozzá a szövetség rendezvényeivel – mondta a képviselő.

Kormányosné Makai Eszter, a nyugdíjas szövetség elnöke köszöntőjében rámutatott a mozgásban gazdag aktív időskor fontosságára, hozzátéve, hogy az új elnökség kiemelt feladata az egészséges életmóddal kapcsolatos felvilágosító munka.

– Hajlamosak vagyunk arra, hogy az idősebb korosztályt azonosítjuk a betegeskedéssel. Ennek nem kell így lennie, hiszen a mai, egészséges életmódot folytató harmadik korosak is megőrizhetik testi és lelki egészségüket a mozgással és a közösség erejével

– mondta szövetség elnöke.

Első helyezett lett a Széchenyi Klub, második a SION Nyugdíjasklub, harmadik a Jókai Klub csapata.

Az idei Mozdulj! hagyományosan szeptemberben az Arborétumban folytatódik, novemberben pedig úszóversennyel zárul a Kecskeméti Fürdőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában