Frissítve

2022.06.28. 07:16

Visszavonták a Bács-Kiskun megyére kiadott elsőfokú riasztást

Citromsárga riasztást adott ki Bács-Kiskun megye egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat.

baon.hu

Fotó: shuttertock.com/illusztráció

Frissítve (12.19):

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatarok veszélye miatt kiadott elsőfokú riasztást, így Bács-Kiskun megyében jelenleg nincs veszélyes időjárási jelenség.

Korábban írtuk:

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írják reggeli órákban a Dunántúl északi felén és a Dél-Dunántúl keleti területein, valamint kisebb eséllyel az Északi-középhegység nyugati felében alakulhatnak ki zivatarok, melyeket intenzív csapadék (10-30 milliméter), viharos széllökés (>60 kilométer/óra), kisebb eséllyel apró szemű jég kísérhet. A késő délutáni, kora esti óráktól a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben fordulhatnak elő zivatarok, melyek azonban hevesebbek is lehetnek, viharos kifutószél (60-90 kilométer/óra), jégeső (1-3 centiméter) és intenzív csapadék társulhat hozzájuk. Kialakulásuk helye és pályája azonban bizonytalan, egyes forgatókönyvek szerint az előfordulásuk az országhatáron kívül valószínű.

Fotó: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!