Videóval

2022.06.28. 12:16

Készenléti rendőrök mentették meg a csecsemőt a felforrósodott autóból Kiskunhalason

Drámai pillanatokat kellett megélnie egy tompai asszonynak és hét hónapos gyermekének hétfőn a déli órákban Kiskunhalason. A tikkasztó hőségben bezáródott a kocsija ajtaja, benne a hét hónapos kisfiával, a nő kétségbeesve hívta a rendőrséget segítséget kérve.

Pozsgai Ákos

Fotó: police.hu

Az eset az egyik kiskunhalasi parkolóban történt, ahova a Készenléti Rendőrség munkatársai még időben érkeztek. – Mivel az ajtókat ők sem tudták kinyitni, a járőrvezető a rendszeresített szolgálati tonfával a bal hátsó ajtóüveget egy ütéssel betörte, majd az ülésen lévő kézi táskát, amelyben az indítókulcs volt, kivette. Ezzel sikerült az ajtót kinyitni, és a gyermeket a jobb első ajtón keresztül az édesanya kiemelte – írja a police.hu.

A gyors rendőri reakciónak köszönhetően a kisfiú nem szenvedett sérülést, szerencsére csak 3-5 percet tartózkodhatott egyedül a gépjárműben.

A rendőrség figyelemfelhívó videóban mutatja be, hogy mi történik a napon álló autóban. Ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen veszélyes a lezárt kocsiban hagyni a gyermeket. Az utastér a napon percek alatt felforrósodik, még akkor is, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják. Sajnos idén már tragédia is történt emiatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában