Vádemelés

2022.06.29. 08:30

Idős nő pénztárcáját próbálta elrabolni a halasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki négy napon belül három bűncselekményt, köztük egy minősített rablást követett el Kiskunhalason.

Baon.hu

Fotó: ügyészség.hu

A vádirat szerint az elkövető 2021 augusztusában egy élelmiszerbolt előtt észrevette a szomszédjával beszélgető 70 éves sértettet. A vádlott az idős hölgy mögé lépett és a hóna alól megpróbálta kirántani a pénztárcát. A rántás nagy erejű volt, attól a sértett elesett, azonban a pénztárcáját olyan szorosan fogta a kezében, hogy azt a vádlott nem tudta elvenni. A sértettel beszélgető ismerőse látva a történteket rákiabált a férfira, aki ettől megijedt és elmenekült –írja az ügyészség.

Az elkövető egy órán belül újabb bűncselekményt követett el, egy parkoló autót akart ellopni, ennek érdekében egy tégladarabbal betörte az autó bal első ablaküvegét, majd a kormány alatti borítást széttörte, a vezetékeket elszaggatta, és a gyújtáskapcsolóba egy idegen kulcsot helyezett. Minden igyekezete ellenére a gépjárművet nem tudta elindítania, így végül az autórádiót szakította ki a helyéről és azt lopta el.

Forrás: ügyészség.hu

A vádlottnak felelnie kell egy négy nappal korábbi bántalmazás miatt is.

 Egy baráti ünneplés során erősen ittas állapotban őrjöngeni, kiabálni kezdett, majd egy vasvilla nyelével hátulról, kis erővel fejen ütött egy férfit, akivel a földön tovább dulakodott. A sértett az alkarján 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett.

Az elkövetőt a kiskunhalasi rendőrök még a rablás napján elfogták. Ekkor szervezetében „kristály” néven ismert kábítószer maradványait találták, így a vádlott bűnlajstroma tovább bővült

Forrás: ügyészség.hu

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés és lopás bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában