A kecskeméti ápolási igazgató büszke a szakdolgozói csapatra

A közelmúltban rendezték meg az ápolók napját Kecskeméten. Az esemény keretében ünnepséggel egybekötött Regionális Ápolási Konferenciát rendezett a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház a Neumann János Egyetemen.

Barta Zsolt

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató. Barta Zsolt

A rendezvény előtt beszélgettünk Pap-Szekeres Anitával, a megyei kórház ápolási igazgatójával, aki elmondta, hogy a kecskeméti kórházban és telephelyein több mint ezer ápoló szakember segíti a betegek gyógyulását. A Covid-járvány más intézményekhez és országokhoz hasonlóan kihívás elé állította az itt dolgozó munkatársakat is, de ezeket mind sikeresen vettük – fogalmazott az igazgató asszony – Azért volt különösen nagy feladat, mert ilyen betegséggel a világ gyakorlatilag 1918 óta nem találkozott. Kezdetben nem tudta senki, hogy milyen ez a vírus, mire számíthatunk, melyek a védekezés leghatásosabb módszerei. Később azonban egyre rutinosabban kezelték munkatársaink ezeket a kihívásokat, közben pedig a több mint ezerfős gárda nagyon összekovácsolódott. 

– A legbüszkébb erre a hatalmas szakdolgozói csapatra vagyok – tette hozzá az igazgatónő – Éppen ezért szeretnénk, ha ez a szép, segítő hivatás nagyobb népszerűségnek örvendene a fiatalok körében is. 

A kórház fejlesztési terveivel kapcsolatban kérdésünkre Pap-Szekeres Anita elmondta: folyamatosan futnak a megújulást szolgáló projektek, így számos osztályon új eszközök állnak már rendelkezésre. 

Melyek azok a területek, ahová szívesen jelentkeznek a fiatalok? – A legnépszerűbb a gyógymasszőr és a rekreációs szak, ami szintén egy igen fontos szegmense ennek a hivatásnak. Úgy látjuk, hogy gyakran a szülők tanácsolják a gyermekeiknek ezt az irányt. 

– Bár nem könnyű feladat, és hatalmas felelősség is, mégis csodálatos tud lenni az ápolói hivatás. Igen változatos munka ez, nem lehet rutinból végezni naponta a feladatokat. A hivatás szépsége azonban éppen abban rejlik, hogy nincs két egyforma eset, és hogy a szakma óriási léptékkel fejlődik. Jó látni, ahogy sikerül megmenteni egy beteg életét, vagy vissza tudjuk adni az egészségét. Úgy gondolom, hogy ennél szebb életcélt és feladatot nem is lehetne elképzelni – mondta az igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában