Határsértők

2022.07.02. 10:32

Tizenkét településen intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 486 határsértőt tartóztattak fel és 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu/illusztráció

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Hóduna, Kelebia, Kunbaja, Mélykút, Katymár, Balotaszállás, Hercegszántó-Hóduna, Hercegszántó-Budzsak, Zsana, Mátételke, Homorúd és Kiskunmajsa közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 388 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Szeged-Szőreg, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Domaszék, Ruzsa, Klárafalva és Szőreg közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében, Esztergomban 3, Pest megyében, Inárcs, Újhartyán és Törökbálint külterületén összesen 19,  Vas megyében, Pósfa és Sárvár külterületén összesen 19, Budapesten 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, török, afgán, indiai, tunéziai, pakisztáni, bangladesi, szomáliai, líbiai, algériai, palesztin, iraki és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 2, Csongrád-Csanád megyében 5 esetben a rendőrök összesen 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 fő ellen embercsempészés, egy fő ellen tiltott határátlépés és egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában