Galériával

2022.07.02. 19:07

Megválasztották a Hármaskerület új főkapitányát a szanki fesztiválon

Ván Jenő, emeritus kiskun kapitány lett a Kiskunság, Nagykunság és a Jászság alkotta Hármaskerület új főkapitánya. A beiktatási ceremóniát a szanki Kiskun Emlékhelyen tartották, a Kun, Méz- és Meggyfesztivál keretében.

Tapodi Kálmán

A Kiskunság, Nagykunság és a Jászság alkotta Hármaskerület választott új főkapitányt

Fotó: Tapodi Kálmán

Sarlós Boldogasszony ünnepnapján, a Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök által celebrált szabadtéri szentmisével kezdődtek a napi programok.

Az egybegyűlteket köszöntötte Varga Ferencné, Szank polgármestere, aki kiemelte, hogy nagyon fontosak az ilyen találkozások. Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője „könyvbemutatót” is tartott, azaz felmutatta a Kun képes lexikont, amelynek elkészítésére korábban épp Szankon tett ígéretet.

Ván Jenő, új főkapitány
Forrás: Tapodi Kálmán

Az ünnepségen felolvasták Györfi Sándor leköszönő jászkun főkapitány beszámolóját, aki személyesen nem tudott jelen lenni utóda, Ván Jenő beiktatásán. A kiskunfélegyházi kötődésű hármaskerületi főkapitány ünnepélyes esküt tett, hogy a megbízatása alatti három esztendő alatt, továbbra is mindent megtesz a jászkun hagyományokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában