Szörnyű bűntény

2022.07.03. 11:40

A nevelőapát gyanúsítják a Diósjenőn holtan talált lány ügyében

Már biztos, hogy egy 13 évvel ezelőtt eltűnt lány holttestét találták meg Nógrád megyében.

A nevelőapát vette őrizetbe a rendőrség annak a lánynak az ügyében, akinek a holttestét a napokban Diósjenőn, egy családi ház kertjében találták meg - erősítették meg a Mediaworks Hírcentrum információit hatósági források - írta meg az Origo.

A fiatal lány testvérével együtt tűnt el még 2009 januárjában, egyikük holttestére pénteken bukkantak rá a Nógrád megyei településen 

- tudta meg rendőrségi forrásból a Mediaworks Hírcentrum.

A nool.hu szombaton elsőként írta meg, hogy  Glöckl Ferenc, a község alpolgármestere arról számolt be szombaton a közösségi médiában, hogy a családi ház kertjében munkagéppel ástak, amikor a maradványokra bukkantak.

A megyei hírportál megkereste a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek a Bűnügyi Igazgatósága közölte: egy embert őrizetbe vettek a holttest megtalálása után. Az érintett személynek a letartóztatását is indítványozták, de 

a részletekről egyelőre nem mondanak többet a nyomozás eredményessége miatt. Megbízható információk szerint a korábban már többször elővett nyomozás aktáit év elején porolták le újra.

Emlékezetes, az egyik eltűnt személyekkel foglalkozó Facebook-csoportban azt írták, hogy a két lány - Horváth Alexandra és Horváth Krisztina Ildikó - 2009. január 1-jén tűnt el Diósjenőn. A rendőrség akkor egy fotót is közzétett róluk. Azt még nem tudni, hogy melyikük holttestét találhatták meg.

A nool.hu legfrissebb cikkében azt írja: fájdalmasan rövid és megrázó életút rajzolódik ki a 2009-ben, tizenévesen eltűnt Nógrád megyei testvérpár ügye kapcsán. 

Már 2004 októberében – vagyis a szóban forgó eltűnés előtt négy és fél évvel – is felbukkant a Nógrád Megyei Hírlapban az egyik lány neve. Az újságba akkor rendőrségi körözés miatt került be egy fényképes cikk, mely az idősebb testvérről szólt.  

„A rétsági rendőrkapitányság eltűnés miatt körözését rendelte el a képen látható Horváth Alexandra (született Budapest, 1990. 10. 30. anyja neve Csabai Ildikó) Diósjenő, Jókai u. 2. szám alatti lakosnak” – írta akkoriban a megyei napilap. A cikk az eltűnés előzményeivel kapcsolatos, megdöbbentő részletekkel folytatódott: „A kislány október 20-án 15 óra 30 perckor barátjának öngyilkossága miatt ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett intézkedések eddig nem vezettek eredményre.”

Forrás: nool.hu

Az eset folytatásáról nincs információ, az azonban bizonyos, hogy 2009 januárjában már ismét eltűntként kereste Alexandrát a rendőrség, ekkor már a testvérével, Krisztinával együtt...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!