Labdarúgás

2022.07.06. 18:13

Ősztől lesz labdarúgócsapat Szálláson

Szabadszálláson 2021 nyaráig megyei első és megyei harmadosztályú labdarúgócsapat is működött. A megye egyes csapat azonban a bajnokság rajtja előtt, az utolsó pillanatban lehúzta a rolót, és bár a megye hármas garnitúra az őszt még becsülettel végigcsinálta, a tavaszi idénynek már nem vágtak neki. 

Vincze Miklós

A Szabadszállás utolsó előtti mérkőzése.

Fotó: Szentirmay Tamás

Idén ősztől azonban újra lesznek labdarúgó-mérkőzések Szabadszálláson, és ebben a TRD Sport Klubnak lesz döntő szerepe. A klub 2020-ban alakult azzal a céllal, hogy sporttal foglalkozzon, de nemcsak versenysporttal, hanem a szabadidősport szervezésével is. Amióta a polgármester, Darabos József is a kezdeményezés mellé állt, az egyesület töretlenül fejlődik. A kezdeteknél a kézilabdán volt a hangsúly, ez nem is változott, de hamarosan már tizenhárom sportágat fog működtetni az egyesület.  

– Komoly és érdekes programokat szervezünk. A legutóbb például Bulath Anita járt nálunk egy közönségtalálkozón – nyilatkozta kérdésünkre Tóth Róbert Dávid, az egyesület alapítója. – Való igaz, hogy a kézilabda kiemelt szakosztály az egyesületben, komoly tervekkel, fókuszban az utánpótlás-neveléssel, de nyitottak vagyunk más sportágakra is. 

Ezt bizonyítja, hogy a TRD Sport Klubnál a labdarúgó-szakosztály is megkezdte a működését. A város vezetése nem akarta veszni hagyni a helyi labdarúgást, ezért  lépett együttműködésbe a TRD Sport Klubbal. Ennek eredményeképpen a TRD Szabadszállás beadta a nevezését a 2022/23-as labdarúgó idénybe a harmadosztályba. Az elnök elmondta, hogy már megvan a felnőttcsapat edzője is, a nevét azonban csak később hozzák nyilvánosságra, mint ahogyan a felnőttcsapat keretének az összetételét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában