Határvédelem

2022.08.14. 07:44

Százötvenhárom határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 558 határsértőt tartóztattak fel és 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 20 esetben összesen 153 határsértőt tartóztattak fel Kalocsa, Balotaszállás, Bácsalmás, Kisszállás, Csikéria, Mélykút és Madaras közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 391 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Ruzsa, Öttömös és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 1 alkalommal, Győrben 1 és Pest megyében 1 esetben, Taksonynál 13 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt napon Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 203 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 9 embert fogtak el, 1 alkalommal közokirat-hamisítás miatt és 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában