Augusztus 20.

2022.08.19. 14:39

Elismeréseket is átadtak a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepségén

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az augusztus 20-i államalapító Szent István ünnepe alkalmából állománygyűlést tartott.

baon.hu

Az ünnepségen dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató ünnepi köszöntötte a résztvevőket.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

A Himnuszt követően dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató ünnepi köszöntője hangzott el. A köszöntő után dr. Csán Krisztina tűzoltó főhadnagy, jogtanácsos mondott ünnepi beszédet, melyben hangsúlyozta az ünnep jelentőségét, fontosságát. „Ezen a napon ünnepeljük az államalapítást, az államalapítót, Szent István királyt és az új kenyeret. Nem véletlen az ünnepnap jelentősége, hiszen az az esemény, amit ünneplünk szintén rendkívül jelentős Magyarország, a magyar állam életében, ez a létrejöttének, megszületésének napja.”

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepségén elismerések átadására került sor.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgy elismerésben részesítette Szombati Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját és Beszedics Csaba Pál tűzoltó zászlóst, a kalocsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.

Szombati Miklós tűzoltó főtörzsőrmester 1996 szeptemberében szerelt fel a Kiskunhalasi Tűzoltóság állományába, beosztott tűzoltóként. Szorgalmának és szakmai felkészültségének köszönhetően 1999 januárjában kinevezték gépjárművezetőnek. Jelenleg különlegesszer-kezelő beosztásban teljesít szolgálatot. A rábízott gépjárművek kezelését, technikai paramétereit, oltástechnikai jellemzőit kifogástalanul ismeri. Munkájával és emberi magatartásával nem csak társai tiszteletét, hanem elöljárói megbecsülését is kivívta. Hozzáállása, szorgalma, valamint a tűzoltókra jellemző becsületessége, hivatása iránti elkötelezettsége példaként állítható a fiatal pályakezdők elé.

Beszedics Csaba Pál tűzoltó zászlós 2002. január 1-jén szerelt fel a Kalocsai Tűzoltóság állományába, beosztott tűzoltóként, majd 2003 szeptemberében tartalék gépjárművezető beosztásba került, amit nagy felelősséggel látott el, és 2008-ban kinevezték gépjárművezetőnek. Jelenleg különlegesszer-kezelő beosztásban teljesít szolgálatot. A káreseti beavatkozások során a technikai eszközök, felszerelések működését magas szinten biztosítja. Jó kapcsolatteremtő képességű, a közös programokban aktívan részt vesz. A kollégákkal való kommunikációja, problémamegoldó képessége kivételes, tudását, tapasztalatait szívesen adja át a fiatalabb tűzoltóknak. Munkájával, eddigi életútjával kivívta vezetői és társai tiszteletét és megbecsülését.

Az ünnepség a Szózattal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában