Múltidéző

2022.09.25. 18:54

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb kü­lön­le­ges ös­­sze­ál­lí­tást ké­szí­tet­tünk ol­va­só­ink ál­tal be­kül­dött, ré­gi, csa­lá­di, ked­ves fo­tók­ból.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Olvasói fotó

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk. Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2002 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

 

Köncsögpuszta 

Ballószögről Gáspár Dávid a Nosztalgikus Ballószög közösségi oldal keretében mutatná be ezt az 1995-ös felvételt, mely Balogh Mihályt, Balogh Jánost és Balogh Csabát mutatja a köncsögpusztai szamárral a Melegedőnél.

 

Kukoricatörés 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus egy 1975-ös emlékét idézné fel. Kalákában kukoricát törtek Kovács Anna iskolai gondnok Kecel-Polgárdin lévő szántóföldjén. A vidám hangulatú munkában részt vett balról jobbra: Matos Józsefné Marika, Radvánszki Lászlóné Katalin tanárnők, Udvarhelyi István igazgató, Zsembei István, az iskola hivatalsegédje, Kovács Anna édesanyja, Magdi néni. 

 

Régi emlék 

Helvéciáról Kiss Imre egy számára fontos eseményt elevenítene fel ezzel az 1978-as fényképpel. A Kecskeméti Közúti Építőipari Vállalatnál építésvezetőként több nagy beruházást is irányított, többek között a Petőfi Sándor utca építését is, mely a város első négysávos utcája volt. 1982 augusztusában adták át. A felvételt őt örökítette meg a Katona József gimnázium előtti építési területen. 

 

Kis kecske 

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona nagyon szereti a régi családi képeket. Ez az 1970-es évek elején készült róluk, egy kecske társaságában, akit épp szerettek volna megkötni. Olvasónk bal oldalt a háttérben áll. 

 

60 év 

Kecskemétről Horváth Ferenc régi tablóképével nosztalgiázna. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Gimnáziumban 1962-ben végeztek. Az öregdiákok közül a B osztály a múlt héten tartotta meg 60 éves osztálytalálkozóját, az A osztály e hét szombaton jön össze nosztalgiázni. Olvasónk, aki A osztályos volt, elmondta: rendszeresen szerveznek találkozókat, most is alig várja, hogy újra felidézzék együtt a régi szép iskolás emlékeket. Sajnos az ő osztályukból már csak kilencen élnek, mindig megemlékeznek egykori osztálytársaikról és tanáraikról. 

 

Édesapa emléke 

Kecskemétről Kázmér Béláné Csendes Rozália édesapjára, Csendes Mihályra emlékezne. E fotó az 1940-es években készült róla, amikor a Balaton környékén egy puskapor gyárban volt katona. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában