Ünnep

2022.09.28. 15:02

Erzsike nénit köszöntötték 100. születésnapján Kecskeméten

100. születésnapján köszöntötték szerdán Borsos Ferencné Petrovics Erzsébetet Kecskeméten, hetényegyházi otthonában. Erzsike néni 1922. szeptembert 28-án született Szabadszálláson. 1940-ben költözött Kecskemétre, amely nem volt számára ismeretlen, hiszen édesanyja révén kötődtek a városhoz.

Sebestyén Hajnalka

Erzsike nénit Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere is köszöntötte a születésnapján.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Erzsike nénit 100. születésnapja alkalmából Engert Jakabné Kecskemét alpolgármestere és dr. Papp Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője köszöntötte otthonában. A kedves, jó kedélyű matróna unokájával, Borsos Attilával és családjával él. Szerencsére az életkorához képest nagyon jó egészségnek örvend, mindössze egyféle gyógyszert szed. Járókerettel még tud közlekedni, az udvarba is nap mint nap kisétál. Elmondta: nem szeret tétlenkedni. Szerinte: a munka nem tesz senkit tönkre. Egykoron, fiatalon dolgozott a mezőgazdaságban, később hosszú időn át a kecskeméti Zrínyi iskolában gondnokként.

Mai napig segít a háztartásban, apróbb dolgokban, mosogatásban, ruha elpakolásban. 

Emellett sokat olvas, a Petőfi Népe és női magazinok mellett regényeket forgat, rejtvényt fejt és napi egy sorozatot megtekint a tévében. 

Régen még kézimunkázott is.

Nagyon boldog, hogy családja körében élhet. Első férjét a háború után nem sokkal vesztette el, a második férjét pedig a hetvenes években. Négy gyermeke, három fia és egy lánya született, sajnos közülük már csak egy él. Három unokája és öt dédunokája sok boldog pillanatot szerez számára. Az évtizedek alatt minden gyermekének családjánál szívesen segített, ha kellett. Annak nagyon örül, hogy mind a négy gyermeke jó állást talált magának, mely biztos megélhetést nyújtott számukra.

Azt vallja, hogy akármilyen társadalomban is élünk, a szeretet a legfontosabb.

A magas életkor nem ritka a családjában. Húga, Borika 97 éves, egyik fiú testvére is majdnem megélte a 90. születésnapját. Mai napig nagyon szeret enni, elmondása szerint bármit, a paprikás krumplitól a bablevesig. Édességeket azonban ritkán fogyaszt, akárcsak alkoholt. Egy-egy pohár borral csak ünnepi alkalmakkor koccint.

Végül rákérdeztünk tőle, vajon rokoni szálak fűzték-e családját, a Petrovicsokhoz, azaz Petőfi Sándorékhoz, akik szintén Szabadszálláson éltek egykoron. Erzsike néni elárulta: távoli rokonságban álltak velük, de erről nem sokat beszélgettek családon belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában