Kék hírek

2022.09.29. 08:06

Rendőrök elől menekült az embercsempész, amikor frontálisan ütközött Soltvadkerten – galériával

Frontálisan karambolozott egy migránsokat szállító embercsempész szerda késő este Soltvadkert központjában a körforgalomnál. Az embercsempész és néhány migráns elmenekült, a helyszínelés még tartott, amikor az újságírók és a tévések kamerái előtt egy újabb gyanús járművet szedtek ki a forgalomból a rendőrök, ami tele volt migránsokkal, az embercsempész csuklóján azonnal kattant a bilincs.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt napokban több hír is megjelent a közösségi oldalakon, hogy migránsokat láttak a helybéliek Soltvadkerten, a rendőrök is elfogtak egy migránsjáratot néhány napja a település központjában. Szerda este ismét rendőrségi akció zajlott, a körforgalom közelében a helyi körzeti megbízott irodájától alig néhány méterre ütközött frontálisan egy másik személyautóval egy a rendőrök elől menekülő migránsokkal teli lengyel rendszámú autó. 

Információink szerint az embercsempész és néhány migráns elmenekült a helyszínről a baleset után. A kiérkező kiskőrösi mentők megvizsgálták az elfogott migránsokat és a vétlen autó vezetőjét, úgy tudjuk, hogy senki nem sérült meg. A migránsokat szállító jármű totálkáros lett és a vétlen autóban is komoly kár keletkezett.

Még tartott a helyszínelés és a migránsok elszámoltatása, amikor a helyszínen dolgozó újságírók és tévések előtt egy újabb gyanús lengyel rendszámú autóra figyeltek fel a rendőrök, akik megállították a járművet.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a BMW-ben az embercsempészen kívül öt, magát szírnek való férfi utazott, akiknek azonnal megkezdődött az elszámoltatása, az embercsempész csuklóján kattant a bilincs. Úgy tudjuk, hogy szerda este ezzel egy időben Bács-Kiskun és Csongrád megye déli részén a rendőrök több helyen is feltartóztattak migránsokat szállító járműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában