Vádemelés

2022.09.29. 08:39

Fahusánggal állta útját az égő lakóépülethez érkező tűzoltóknak a majsai férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy fahusánggal a kezében megfenyegette a szülei égő lakóépületéhez kiérkező tűzoltókat, így akadályozva meg őket abban, hogy a tűz oltását megkezdhessék. A tűzoltók végül csak rendőri segítséggel tudtak az épületbe bejutni.

Baon.hu

Fotó: ügyészség.hu

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi – az ügy vádlottja – szüleinek családi házában 2021. július 29-én délután tisztázatlan körülmények között tűz keletkezett, ami miatt a katasztrófavédelemhez bejelentés érkezett. A tűzoltók helyszínre érkezésekor a lakóházból már füst áramlott, ezért a tűzoltóautóval az épület közvetlen közelében álltak meg – írja az ügyészség.

Az úttest szélén ekkor már ott állt a vádlott, kezében egy közel 1 méteres fahusánggal. A hatósági jelenlétet észlelve a férfi a husánggal a szerkocsi irányába többször ütőmozdulatot tett és közben emelt hangon, fenyegetően közölte a hivatásos tűzoltókkal, hogy „nem kell tüzet oltani”, „itt nem kell csinálni semmit”. Ezután a férfi az égő lakóépülethez lépett és betörte annak egyik ablakát.

Fotós: ügyészség.hu

A vádlott agresszív fellépése a tűzoltókban félelmet keltett, a kezében lévő husáng miatt alappal tartottak attól, hogy fenyegetéseit beváltja és őket bántalmazza, ezért a kiskunhalasi rendőröktől segítséget kértek. A tűzoltók végül csak rendőri biztosítást követően tudták a tüzet eloltani.

Az ügyészség a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában