Tragédia

2022.10.06. 04:05

Halálra gázolt egy kislányt és elfutott egy magyar férfi Németországban

A férfi előzetes letartóztatásban van.

Fotó: Shutterstock

Magyar férfi gázolt el egy hatéves kislányt a németországi Hartha városában múlt hét pénteken, számolt be róla a Bild. A harmincéves sofőr áttért a szembe sávba, felhajtott a járdára, ott ütötte el a gyermeket aki a helyszínen elhunyt.

A férfi elszaladt a helyszínről, de a szemtanúk feltartóztatták, amíg a rendőrök kiérkeztek. Megszondáztatták és 1 ezrelékes volt a véralkoholszintje.

A férfi előzetes letartoztatását elrendelték, gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell felelnie írja a Bors.

A Tag24 szerint a kislány anyukájával és testvéreivel sétált a járdán a bolt felé, amikor az arra száguldó 30 éves magyar sofőr elvesztette az irányítást a kocsija felett, felszaladt a járdára és egyenesen a családnak rohant.

A BMW a kis Cayenne-t találta el, aki a kocsi és a fal közé szorult, és szinte azonnal meghalt. 

Az eset után a férfi kipattant az összetört kocsijából, azonban ahelyett, hogy segíteni sietett volna, megpróbált megszökni. Hogy mégsem sikerült neki, nem rajta múlott: a döbbent járókelők ugyanis, amint látták, hogy megpróbál elinalni, rögtön akcióba léptek, és a rendőrök kiérkezéséig lefogták a vergődő sofőrt.

Cayenne nagymamája megtörten nyilatkozott a Bildnek, Renata elmesélte, hogy ő a lakásában is hallotta a csattanást és a sikolyokat, de rémálmában sem gondolta volna, hogy az ő unokájáról lehet szó.

Vacsora után mosogattam, és még hallottam is a csattanást és a sikolyokat. Pár perc múlva csörgött a telefonom: hívtak, hogy rohanjak a buszmegállóhoz, mert Cayenne meghalt

- mondta szomorúan a 64 éves asszony, aki képtelen feldolgozni unokája elvesztését.

Ő volt a mi napsugarunk

- zokogta. A kislány most ment iskolába, mindenki imádta. Édesanyja, aki a többi gyerekével együtt végignézte lánya halálát, csak annyit írt közösségi oldalára:

Nem megy nélküled

A környékbeliek azóta valóságos emlékhelyet csináltak a tragédia helyszínéből, egymást érik a plüssállatok, virágok, mécsesek és a gyászoló üzenetek, míg a barátok gyűjtésbe kezdtek Cayenne temetésére, hogy a tragédia közepette a családnak legalább az anyagiakkal ne legyen gondja.

A gázolóról közben kiderült: nem véletlen, hogy annyira igyekezett lelépni, ugyanis jogosítványát három hete bevonták ittas vezetés miatt, és a baleset idején is részeg volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!