Lezárt akta

2022.10.06. 08:30

Telefont, iratokat és bankkártyát vitt el áldozatától a kecskeméti férfi

A kecskeméti rendőrök lezárták annak a gyanúsítottnak az ügyét, aki egy padon alvó férfit zsebelt ki. Az elkövető jelenleg is letartóztatásban van.

Baon.hu

Fotó: police.hu

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. július 25-én őrizetbe vettek egy 24 éves helyi lakost. A férfi a gyanú szerint néhány nappal korábban kifosztott egy padon alvó, ittas embert. Elvette a telefonját, az iratait és a bankkártyáját. A sértett nem tett azonnal feljelentést, amely ugyan megnehezítette a nyomozók munkáját, de az elkövetőt azért megtalálták és elfogták – írja a police.hu.

A fiatal először tagadta tettét, ám a bizonyítékok láttán már tudta, kár tagadnia. Részletes, beismerő vallomást tett a kifosztással kapcsolatosan is, valamint egy lopási ügyben. A férfi ugyanis nyár közepén egy boltból kozmetikumokat emelt el, de a szemfüles biztonsági őr tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A kifosztás bűntettével és lopás vétségével gyanúsítható helyi lakos ügyében a nyomozás befejeződött. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak ellene, ezért az ügyet átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában