Kecskemét

2022.10.06. 09:09

Közel négy kilogramm kábítószert tartottak a dílerek a depó lakásban

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt egy kábítószer-kereskedő hálózat újabb két tagjának letartóztatását indítványozza.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A megalapozott gyanú szerint a két budapesti férfi huzamosabb ideje, életvitelszerűen foglalkozott különféle kábítószerek beszerzésével és rendszeres haszonszerzésre törekedve azok értékesítésével. Ennek során egy kecskeméti bűntársuknak rendszeresen kokaint, speedet, marihuánát és extasyt árultak tovább értékesítés céljából. A kecskeméti díler elfogását követően a két budapesti kereskedő további mintegy 9000 darab extasy tablettát szerzett meg és értékesített illetve kínált megvételre Budapesten – írja az ügyészség.hu.

A kábítószer-kereskedő hálózat felgöngyölítését végző Bács-Kiskun megyei nyomozók az NNI-vel közös, összehangolt akció eredményeként Budapesten kedden délután az egyik férfit a kábítószer lerakatként működő ingatlanból kilépve, míg társát a lakóhelyén elfogták és őrizetbe vételük mellett jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. A két férfi által megszerzett és a kutatás során részben lefoglalt kábítószerek hatóanyag tartalma a jelentős mennyiség alsó határának tizenkétszerese.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza mindkettejükkel szemben, mert a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye. Ezen kívül az elkövetés szervezett jellegéből megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, továbbá letartóztatásukat a bűnismétlés reális veszélye is indokolja.

Az ügyészség indítványairól a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában