Technikai sport

2022.11.29. 17:20

Jövő tavasztól már működhet a krosszpálya Halas közelében

A várostól mintegy két kilométerre, a Keceli úti volt hulladéklerakóhoz vezető út mellett alakít ki egy autókrosszpályát a Kiskunhalasi Technikai Sportbarát Egyesület. A területet az önkormányzat adta használatba a szervezet számára, ahol a jövő év tavaszától már versenyeket szeretnének rendezni.

Pozsgai Ákos

Már javában zajlik a tereprendezés a leendő krosszpálya területén

Fotó: Pozsgai Ákos

Jelenleg a tereprendezés folyik a több hektáros területen, ahol nagy mennyiségű földet kell megmozgatni, valamint az ott korábban illegálisan lerakott hulladékot is el kell távolítani.

– Eddig Mélykúton volt egy pálya, amit használhattunk, ott szerveztünk versenyeket, a terület azonban magánkézbe került, ezért el kellett onnan jönnünk – mondta el Gáborné Halász Barbara, a Kiskunhalasi Technikai és Sportbarát Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy a terület kiválasztásában segítségükre volt Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere, aki a kezdetektől támogatta a szervezet igényét, hogy a város közelébe hozhassák a versenyeket.

– Számtalan területet megnéztünk, hiszen több szempont szerint választottuk ki a legmegfelelőbb helyszínt, ezek közül a legfontosabb, hogy ne zavarjuk a halasiak nyugalmát, valamint, hogy maradéktalanul eleget tegyünk a környezeti és természetvédelmi előírásoknak – mutatott rá az egyesületi elnök, aki elmondta azt is, hogy az önkormányzat segítséget nyújt az összegyűjtött nagy mennyiségű illegális szemét elszállításában is.

– Jelenleg a homokos terület tolólapos egyengetése folyik, amit agyagos és szilárdabb földdel erősítenek meg, hogy alkalmassá váljon a versenyek lebonyolítására, valamint kijelölik a pálya nyomvonalát és biztonságtechnikai elemeket is elhelyeznek – tájékoztatott Cserkó László egyesület alelnök. 

Közölte azt is, hogy a pálya kialakításához minden szükséges engedélyt megkapott az egyesület, abban bíznak, hogy jövő tavasszal már meg tudják rendezni az első bajnokságot, amikor egy nyílt nappal indítják a szezont.

Főként a technikai sport kedvelőit várják, hogy ne a városban a közúton vagy a védett területeken járassák a gépjárműveket.

– A közút nem versenypálya – vallja az egyesület vezetősége, akik szeretnék összehozni a motorosokat, a quadosokat, az autósokat és a roncsderbi kedvelőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában