Jótékonyság

2022.12.03. 18:09

Majsán idén is megtelt az Adventi Udvar – galériával

A karácsony előtti időszak egyik legnépszerűbb összejövetelévé vált az Adventi Udvar elnevezésű jótékonysági rendezvény Kiskunmajsán.

Tapodi Kálmán

Kézműves portékákat is árultak.

Fotó: Tapodi Kálmán

A helyi katolikus egyházközség által szervezett nap már pénteken este megkezdődött, amikor Szekeres Adrien teltházas templomi fellépését követően teával, forralt borral, zsíros kenyérrel várták a közönséget a Szentháromság szobor előtti téren. Az Adventi Udvar kapuit szombaton reggel nyitották ki. A helyszín ezúttal is a plébánia melletti Szent István Ház és udvara volt, ahol ezúttal sem maradt el a disznótoros reggeli, de különböző felajánlásokkal is lehetett támogatni a kezdeményezést. Helyi kézművesek is ott kínálták portékáikat, a gyerekek körében pedig az állatsimogató volt az egyik legkedveltebb. A jótékonysági vásárra sokan ajánlottak fel könyveket, játékokat, dísztárgyakat és a házilag készített sütemények is szépen fogytak. Az Alma együttes fellépésére pedig csordultig telt gyerekkel és szüleikkel a Szent István Ház. 

Az adventi hétvége vasárnap este 7 órakor zárul a Konecsni György Művelődési Központ előtti téren, ahol a város adventi koszorúján meggyújtják a második gyertyát. A kedvelt közösségi programot több mint másfél évtizede szervezi a katolikus egyházközség és a Majsa Alapítvány. A vasárnapi összejövetelen az Arany János Általános Iskola tanulói adnak műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában