Kék hírek

2023.01.26. 09:30

Közel negyvenen nem használtak biztonsági övet Kecskeméten

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Kecskeméten a levegőből, valamint a szárazföldön. A szabálytalankodóknak szimulátorral mutatták be a biztonsági öv elmulasztott használatának következményeit.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a passzív biztonsági eszközöket és a vezetés közbeni mobiltelefon használatot ellenőrizték Kecskeméten, az Auchan Áruháznál szerdán. A rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére alkoholszondát is alkalmaztak. A három órás akcióhoz a Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a közlekedésben résztvevőket. A szabálytalankodók saját bőrükön is megtapasztalhatták a passzív biztonsági eszközök fontosságát, ugyanis lehetőségük adódott kipróbálni egy biztonsági öv szimulátort – számolt be a police.hu.

A szerkezet lényegében egy csúszkára szerelt és biztonsági övvel ellátott autóülés, mely 20-25 kilométer per órára gyorsul, a végén pedig hirtelen „becsapódik”. A résztvevő személy megtapasztalhatja, hogy már egy alacsony tempójú ütközésnél sem lehet esélye kitámasztani magát.

Az ellenőrzés során 37 olyan szabálytalankodóval szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem használták a biztonsági övet. Öt sofőrt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt büntettek meg. Egy személyt pedig előállítottak, mivel engedély nélkül közlekedett.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági övet azért a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, mert a jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet, mivel mindenkit hazavárnak!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában