Bűnügy

2023.01.27. 09:21

Külföldön körözték a Kecskemétnél elfogott embercsempészt

Csütörtökön délelőtt fogtak el a rendőrök Kecskemétnél egy embercsempészt, aki 6 külföldivel utazott. Mint kiderült a sofőr ellen elfogató parancsot adtak ki külföldön.

baon.hu

Hat migránst szállított az embercsempész

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársa csütörtökön 10 óra 20 perckor az M5-ös autópályán – Kecskemét közigazgatási területén – megállított egy személyautót, amelyben egy 30 éves moldáv sofőr és 6 külföldi utazott. Az utasok török állampolgárnak vallották magukat – közölte a rendőrség.

A rendőrség gyanúja szerint a sofőr a határsértőknek segíteni akart abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt eljárást indít. Kiderült még az is, hogy a sofőr ellen a Moldovai Köztársaság elfogatóparancsot bocsátott ki lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaélés, valamint más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A férfit előállítják, és gyanúsítottként kihallgatását követően őrizetbe veszik a rendőrök. A nyomozók előterjesztést tesznek az embercsempész letartóztatásának indítványozására, a migránsokat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában