Kecskemét

2023.02.01. 16:22

Letartóztatták a vizsgaállomás korrupt kormánytisztviselőit

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyolc kormánytisztviselő ellen – adta ki közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség.

Horváth Péter

A fotók a kutatásokon készültek

Forrás: ugyeszseg.hu

Az ügyészség hétfőn elrendelte a műszaki vizsgaállomáson elfogott kormánytisztviselők letartóztatását. Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat végezte a felderítést az illetékes szakállamtitkárság jelzése alapján.

A megalapozott gyanú szerint – mint az ügyészség közleménye fogalmaz – egy közép-magyarországi kormányhivatal dolgozói, a gépjárművek műszaki vizsgáztatásával kapcsolatos hatósági munkájuk során rendszeresen vesztegetési pénzt fogadtak el az ügyintézés során a vizsgaállomáson megjelent ügyfelektől. A vizsgabiztosok az átvett pénzről nyilvántartást vezettek, amit a munkaidő lejárta előtt – rendszerint a vizsgaállomás öltözőjébe – összegyűjtöttek, majd egyenlő arányban szétosztottak, függetlenül attól, hogy az adott napon mely kormánytisztviselő milyen összegű korrupciós pénzt vett át.

A Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat rendőrei házkutatást tartottak az érintetteknél, ahol több mint 53 millió forint került elő. A pénzt lefoglalta az ügyészség. 

A gyanúsítottként kihallgatott hivatalos személyek beismerő vallomást tettek. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint egy kecskeméti műszaki vizsgaállomás lehet érintett a korrupciós ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában