Vádemelés

2023.02.03. 08:30

Vakmerő: kétszer is drótvágóval esett neki a határkerítésnek a szerb férfi, börtönbe mehet

A Kecskeméti Járási Ügyészség határzár megrongálásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb férfival szemben, aki egy hónapon belül kétszer is átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést azért, hogy illegálisan Magyarországra juthasson.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a szerb állampolgárságú férfi 2022. december 25-én a hajnali órákban, Bácsalmás közelében egy drótvágó kombináltfogóval átvágta a szerb-magyar államhatáron lévő határkerítést, és azon keresztül illegálisan belépett Magyarország területére – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. A vádlott azonban nem jutott sokáig, mert a rendőrök egy órán belül Kunbaja területén elfogták és őrizetbe vették.

Az elkövető 2022. november 26-án egyszer már átvágta a határkerítést, azért a cselekményéért gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott. A karácsonyi akcióját már ezen próbaidő hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottat határzár megrongálásának bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a novemberi cselekményéért kapott felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtásának elrendelését indítványozza.

A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában