Döntés

2023.02.03. 13:17

A megdrágult építőanyagárak miatt visszaadta az elnyert pályázatot Soltvadkert

A város elöljárósága lemondott egy uniós pályázat megvalósításáról, minderről a képviselők a legutóbbi önkormányzati ülésükön döntöttek.

Barta Zsolt

A piacfejlesztés harmadik fázisában a parkolást is megoldották volna

Fotó: Barta Zsolt

A piac fejlesztésének harmadik ütemére még 2021 decemberében 28,6 millió forintot nyert a település. A projekt jóváhagyott költségvetése 34 millió 546 ezer 387 forint volt, így a projekt megvalósításához 5 millió 883 ezer 345 forint önerőt kellett volna biztosítani. A probléma csak az, hogy annak idején az építési árak jóval alacsonyabbak voltak, mint jelenleg. Ahhoz, hogy a tervbe vett beruházásokat a város megvalósítsa, a közkasszából több pénzt kellett volna biztosítani. Ehhez azonban jelenleg nincs elegendő forrás. A fentebb említett 5,88 milliós önrészt közel 18 millióra kellett volna emelnie a vezetésnek, a projekt jelenlegi megvalósítási ára ugyanis 46,5 millióhoz közelít.

A beruházás emelte volna a vadkerti piaci árusítás és vásárlás színvonalát. A projektben ugyanis szerepelt egy faszerkezetes pergola építése, benne 12 darab fémből készült és zárható elárusító asztal, térköves parkoló építése. A hullámpalás kerítésrészek cseréje, egy hűtőkamra beszerzése, vandálbiztos ivókút elhelyezése, 6 darab professzionális kézfertőtlenítő állomás kiépítése, a hulladékgyűjtő sziget áthelyezése, a meglévő WC-konténer áthelyezése, a töredezett aszfaltszélek rendbetétele, a kamerarendszer kiépítése, 4 darab csemegepult beszerzése és tereprendezés is. A város vezetése elengedte ezt a megnyert pályázatot, ugyanakkor nem mondtak le arról, hogy egy jobb pályázati kiírás esetén újból beadják a terveiket az államhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában