Baja

2023.02.04. 18:15

Papp Zsolt mentett már életet a Dunából, de fogott már el rablót is

Már húsz éve a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Papp Zsolt törzszászlós, aki munkája során mentett már életet, fogott el rablót, és talált az erdőben rejtőzködő határsértőt is.

baon.hu

Papp Zsolt törzszászlós

Fotó: Béres Attila

Papp Zsolt nem az első zsaru a családban, hiszen nagybátyja bűnügyi területen szolgált Kaposváron, nagypapája pedig Jánoshalmán és Kiskunhalason látta el rendőri feladatait. Így nem is volt kérdés, hogy ő is ezt a pályát választja. 1998-ban szerelt fel Bajára járőrként, 2001-ben a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságra került. Kezdetben motorcsónak-vezető, 2002-ben körzeti megbízott lett – írja a Zsaru Magazin közösségi oldalán.

– Általános feladatokat látok el, télen főleg a szárazföldön, nyáron pedig a Dunán – mondja Papp Zsolt. – A hajókat, horgászokat ellenőrizzük, illetve nyáron Baja belterületén, a Kamarás-Dunán a fürdőzőkkel szemben kell intézkedni. A két part között nem lehetne úszni, de nagyon sokan rendszeresen megszegik ezt a szabályt. Sokszor látunk el közös szolgálatot halőrökkel, polgárőrökkel, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival is. Előfordul, hogy az erdőben határsértők bujkálnak. Sokszor kiszúrjuk a fák között, elfogjuk és előállítjuk őket. Vagyon elleni bűncselekmények is előfordulnak, szerencsére ritkán. A hajókból szokták ellopni a motorokat, illetve akkumulátorokat. 

A Bajai Rendőrkapitányságon járőrként dolgoztam, amikor riasztottak minket egy fegyveres rabláshoz. Egy férfi akarta a helyi gyógyszertárt kirabolni riasztópisztollyal. 

A támadó bezárta egy helyiségbe az alkalmazottat, majd kirámolta a kasszát. Mi értünk a helyszínre elsőként, és az elkövetőt a gyógyszertár folyosóján kaptuk el.

Szinte nincs olyan vízirendőr, akinek a munkája során ne kellett volna embert kimentenie a vízből. Papp Zsoltnak is mentett már életet a vízből. 

– A Dunán láttunk el szolgálatot, amikor észrevettünk a kollégával egy idős nőt a vízben. Szóltunk neki, de nem válaszolt, csak ment egyre beljebb. Zavartan viselkedett, mint aki nem is tudja, hogy hol van. Gyorsan utánamentünk, és kihúztuk a partra, majd értesítettük a mentősöket, akik megvizsgálták, majd kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában