Rangsor

2023.02.07. 11:01

Az ország legjobb technikumai között szerepel több Bács-Kiskun vármegyei iskola is

Hat Bács-Kiskun vármegyei középiskola is bejutott az ország legjobb technikumainak 100-as listájába.

Pozsgai Ákos

Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium

Fotó: Vajda Piroska

A technikum ma már igazi, versenyképes alternatíva a továbbtanulás előtt álló fiatalok számára. Idén először készült el a száz legjobb technikum rangsora. A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült.

Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le az érettségi vizsgát. A figyelembe vett mutatók százas skálán meghatározott átlaga szoros versenyt mutat a legkiválóbb intézmények között.

Az ország legjobb 100-as listájára hat Bács-Kiskun vármegyei középiskola is felkerült. A rangsor első helyén végzett Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium 82,68 összesített átlagától alig lemaradva, a 20. helyen végzett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium 76,69 összesített eredménnyel. A 34. helyre került a Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum 74,59 összesített átlaggal, a még mindig előkelő 37. helyet a Bajai SZC Türr István Technikum 74,19 eredménnyel. Őket követi az 59. helyen a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikum 72,11, a 90. helyen a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum 69,50 és a 98. helyre becsúszva a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum 68,96 összesített átlaggal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában