Dunapataji Szivárvány Óvoda

2023.03.23. 09:53

Remekeltek az országos versenyen a dunapataji óvodások – galériával

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) kilencedik alkalommal hirdetett rajz- és esszépályázatot a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magyar óvodás, iskolás és egyetemista számára „Zászlók, ha lengenek…” címmel. A magyar zászló és címer március 16-i emléknapjához kapcsolódva e témakörök mellett a pályázók minden évben az éppen aktuális emlékévhez kapcsolódó témában is pályázhatnak. Idén a Himnuszt, illetve Petőfi Sándor életét, munkásságát, valamint az általa megformált irodalmi és történelmi szereplőket jeleníthették meg a pályázók.

Zsigmond Enikő

A két óvodás az anyukáik, az intézményvezető, a felkészítő pedagógus és Takaró Mihály író, irodalomtörténész, zsűrielnök társaságában

Fotó: Kapott fotó

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet által hirdetett határokon átívelő pályázatra közel 3700 rajzzal jelentkeztek a pályázók. Petőfi Sándor születésének bicentenáriumára „Isten áldd meg a magyart!” témában, óvodás korcsoportban az első és a második helyen is dunapataji kisgyerek végzett. Első helyezett Fabrizio Oscar Andrea, második helyezett pedig Ferenczi Anna, a Dunapataji Szivárvány Óvoda, Bölcsőde és Könyvtár óvodása lett. Felkészítő pedagógus mindkettőjüknél Várfi Andrea.

A díjakat március 17-én az NSKI székházában Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, a rajzpályázat zsűrijének elnöke, valamint Takaró Mihály író, irodalomtörténész, az esszépályázat zsűrijének elnöke adta át ünnepélyes keretek között csillogó szempárok, büszke szülők, felkészítő pedagógusok előtt.

– Nemcsak a figyelemre méltó díjazás, hanem az erőteljes élmények is emlékezetessé tették mindannyiunknak ezt a szép tavaszi napot. Óvodásainkat nagy szeretettel, figyelemmel vették körül a zsűritagok, a pályázat védnökei. Beszélgettek velük, fotózásra kérték fel őket. Intézményvezetőnk, Némethné Jancsó Boglárka szervezte meg a díjátadón való részvételt, kényelmes utazásunkról pedig a Dunapataji Önkormányzat gondoskodott – számolt be Várfi Andrea felkészítő pedagógus. 

– Lehetőségünk adódott közösen az anyukákkal, gyerekkel egy emlékezetes délutánt eltölteni a budai várnegyedben, kiállítást nézni, lovas huszárokkal társalogni, gyönyörködni a meseszép budapesti kilátásban, utazni a libegőn. Büszke vagyok, hogy két dunapataji gyermek ilyen kiemelkedő eredményt ért el a többségében művészeti iskolákból kikerült más pályázók között, és biztos vagyok benne, hogy a díjátadó és a hozzá kapcsolódó programok egy életre szóló élményt adtak a két kis ügyes óvodásunknak is – mondta el Várfi Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában