Megnyitó

2023.06.02. 19:21

Felavatták a Szent Lukács Fiókgyógyszertárat Borotán – galériával

Ötvenöt évig szolgálta a borotaiakat Dr. Farkas István gyógyszerész. A sok évtizedes és áldozatos munkáját – melynek során a környező falvakban is dolgozott helyettesítő gyógyszerészként –, Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért díjjal is elismerték. A sokak által kedvelt patikus halálát követően azonban vidékre jártak receptjeiket kiváltani a betegek és egészen mostanáig nem működött gyógyszertár Borotán.

Tapodi Kálmán

Nagy örömmel vágták át a szalagot az új fiókgyógyszertár átadóján Borotán

Fotó: Tapodi Kálmán

– Megcsillant a szemünk, amikor néhány hónappal ezelőtt Dr. Lentner Dóra gyógyszerész asszony megkereste képviselő-testületünket azzal a szándékkal, hogy egy fiókgyógyszertárat szeretne nyitni Borotán. Nagyon megörültünk, mert sajnos Dr. Farkas István gyógyszerész urat, Pista bácsit elvesztettük tavaly márciusban – mondta el a Tóth Renáta polgármester, a Szent Lukács Fiókpatika avatóján. A falu vezetője hangsúlyozta: Borota életében nagyon sokat számít, hogy helyben milyen szolgáltatások találhatók meg. Tóth Renáta kiemelte: az egyik ilyen fontos szolgáltatás a gyógyszertár, amivel most egy munkahelyet is teremtettek, hiszen egy borotai lakos, Ott Hedvig gyógyszertári szakasszisztens dolgozik majd a fiókpatikában.

Dr. Lentner Dóra, a rémi Majoranna Patika gyógyszertár személyi jogos gyógyszerésze köszöntője során elmondta, hogy nagyon rövid idő, alig három hónap alatt jutottak el addig, hogy jövő héttől kinyithasson a Szent Lukács fiókgyógyszertár. Beszéde során köszöntet mondott minden segítőjüknek, kiemelve a kivitelező Pásztor László és a bútorokat készítő Ignácz Tamás munkáját. A patikus köszönetet mondott munkatársainak is, akik Rém és Hercegszántó után, mostantól Borotán is szolgálják a lakosságot.

– Az elkövetkező hetekben a tereprendezés lesz soron, sajnos azt nem sikerült a megnyitóra elvégezni. Az épület külső festése, a korlát és a kapu elkészítése elkövetkezendő idő feladata lesz, de bízom benne, hogy minél előbb megoldódik minden nehézség és a lakosság megelégedésére tudunk itt szolgálni Borotán – fogalmazott Lentner Dóra.

Az avatószalag átvágása előtt Tápai Péter káplán kért áldást a felújított épületre, az ott dolgozókra és a gyógyulás reményében betérőkre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában