Pedagógusnap

2023.06.02. 20:34

Díjakkal ismerték el a pedagógusok munkáját Kiskunhalason – galériával

A bölcsődei, óvodai, általános iskolai és a középiskolai nevelőkről egyaránt megemlékezett ünnepi köszöntőjében Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója a pedagógusnap alkalmából Kiskunhalason. A Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában rendezett városi-járási pedagógusnapon adták át Kiskunhalas Város Önkormányzata, a Kiskőrösi Tankerületi Központ, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Hatóság és a Kiskunhalasi Református Egyházközség pedagógusnapi elismeréseit.

Pozsgai Ákos

A nevelőkről emlékeztek meg Kiskunhalason a pedagógusnap alkalmából

Fotó: Pozsgai Ákos

– A pedagógusnapot Magyarországon, 71 évvel ezelőtt tartották meg első alkalommal, az eltelt több mint hét évtized nagyon sok változást hozott, de a pedagógus munka lényege ugyanaz maradt. A világ minden táján évente megünneplik a pedagógusokat, és ez így van rendjén, mert ők biztosítják a jövőt jelentő, emberi erőforrások minőségét – mondta köszöntőjében Papp Gyula főigazgató.

Hozzátette: ebben a nevelésben részt vállalnak bölcsődei, óvodai, általános iskolai és középiskolai nevelők egyaránt. Mindenkinek nagyon fontos szerepe van az emberré nevelésben.

– A nevelés során nem csak a tudás átadása fontos, hanem az igazi érző emberré nevelés. A pedagógus tanítványainak, példaképe kell legyen, emberségével, viselkedésével, szeretetével tudja csak igazán elérni a nevelési céljait és megszerettetni az adott tantárgyat. Személyiségével közösséget épít, csapatmunkára neveli diákjait – fejtette ki a főigazgató.

Hozzátette: az utóbbi évek sorozatos kihívások elé állították a pedagógusokat, Covid járvány, a háború negatív gazdasági hatásai, de az intézmények működnek, a pedagógusok teszik a dolgukat és ami fontos, jönnek az eredmények is. Papp Gyula emlékeztetett, hogy ezeknek az eredményeknek köszönhetően többen is kitüntetéseket vehetnek át. 

A kiskunhalasi városi-járási pedagógusnapon adták át az önkormányzat által alapított „Kiskunhalas Város Közneveléséért” díjakat, amelyet idén Dr. Vojcsek Hajnalka jogász, okleveles magyartanár, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma oktatója, Varga Bálint Éva, nyelvtanár, a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola pedagógusa, Bíró Emőke, középiskolai tanár, a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégiuma matematika-informatika szakos oktatója kapott meg. A elismerést Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere adta át a kitüntetetteknek, Bíró Emőke távolléte miatt későbbi időpontban veszi át az elismerést.

Pintér Sándor belügyminiszter Miniszteri Elismerő oklevelet adományozott Oláhné Szabadszállási Terézia pedagógus, a Kiskunhalasi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola igazgatóhelyettes részére. A miniszteri oklevelet Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerületi Központ igazgatója adta át.

A Kiskőrösi Tankerületi Központ a nevelés-oktatás területén hosszabb időn keresztül kiemelkedő pedagógusok munkáját Díszoklevéllel és pénzjutalommal ismerte el. Elismerést kapott Weisné Puskás Ágnes, a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola intézményvezető-helyettese, magyar nyelv és irodalom szakos tanára, Szabóné Füle Szilvia, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola szaktanára, Balázs Hajnalka, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola grafika-festészet tanszakának festőművész tanára, Hegyes Emőke Erzsébet, a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola magyar-latin szakos tanára, Mester Tiborné, magyartanár.

Zseni Zsófia, a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium matematika és kémia szakos tanára, Nagy Andrea, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola Balotaszállási Tagintézményének magyar nyelv és irodalom, valamint matematika tanára, Baumgartner Éva, a Kisszállási Sallai István Általános Iskola pedagógusa, Nagy Bettina, a Kelebiai Farkas László Általános Iskola biológia-technika szakos tanára, Hirsch László, a Kiskunhalasi EGYMI, Óvoda és Általános Iskola informatika tanára, Gyóni-Szimon Anita, a Kiskunhalasi Konduktív Óvoda, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa. A kitüntetettek az elismerést Vágó Ferencné tankerületi igazgató adta át.

A Belügyminisztérium Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést vehetett át több évtizedes pedagógiai munkájának elismeréseként 12 pedagógus. A pedagógus napi ünnepségen hagyomány, hogy az 50, 60, 65 vagy 70 éve diplomát szerzett és kiemelkedő szakmai életutat maguk mögött tudó pedagógusok színes díszoklevelet kapnak. Aranydiplomát nyolc, Gyémántdiplomát kettő, Vasdiplomát három, Rubin oklevelet kettő fő vehetett át.

Átadták a Kiskunhalasi Református Egyházközség Comenius Díjait, amelyet Markovicsné Kosár Gabriella a Gólyafészek Református Óvoda óvodapedagógusa, Szőkéné Volovár Valéria tanító, a Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola tanára, Tóth Ferenc, a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégiuma kollégiumvezető igazgatóhelyettese, Rapavi Róbert gimnáziumi tanár, a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégiuma igazgatóhelyettese vehette át Arany-Michels Richárd lelkész-főigazgató és Bocskorás Bertalan elnök-lelkésztől.

Az ünnepségen bejelentették, hogy ebben a tanévben két kiskunhalasi pedagógus is rangos elismerésben részesült. Laskovicsné Terzics Edit, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola igazgatója, a Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért díjat vehette át, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Kunszt József-díjjal tüntette ki Pap Andreát, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum pedagógusát, aki a díjat Kalocsán vehette át dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsektől a közelmúltban.

A városi-járási pedagógusnapon a Kiskunhalasi Alapművészeti Iskola növendékei és tanárai működtek közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában