Változások

2023.06.09. 18:51

Több Bács-Kiskun vármegyei településre is új plébános érkezik

Több településen is személyi változásokra számíthatnak a hívek július elsejétől. Dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek több áthelyezésről is döntött.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Menyhárt Sándor bírósági helynököt minden egyéb feladata megtartásával Baja Szent István-plébániájáról Nagybaracskára helyezte plébánosnak. Feladata lesz Bátmonostor, valamint a Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola lelkészi feladatainak ellátása is.

Kovács Ferenc atyát Fajszról a tompai Szent János-plébániára helyezte segédlelkésznek.

Benes Roland atyát Szankról Pálmonostorára helyezte plébánosnak, de hozzá tartozik majd Gátér is. 

Kapás Mihály atyát Pálmonostoráról Szankra helyezte plébánosnak. Feladata lesz Móricgát és Jászszentlászló oldallagos ellátása is.

Tóth Roland atyát felmentette a hajósi káplánság alól, és Homokmégyre helyezte plébániai kormányzónak.

Tápai Péter atyát felmentette a jánoshalmi káplánság alól, és Fajszra helyezte plébániai kormányzónak. Feladata lesz a foktői és uszódi plébániák lelkipásztori ellátása is.

Toldi Norbert atyát minden egyéb feladatának megtartásával felmentette a baja-belvárosi plébánia kápláni szolgálata alól.

Moró László atyát pedig felmentette homokmégyi plébánosi tisztségéből, és nyugállományba helyezte – adta hírül a magyarkurir.hu katolikus hírportál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában