Labdarúgás - NB II.

2022.05.15. 19:26

Az utolsó forduló dönt az Előre sorsáról

Budafoki MTE–Békéscsaba 1912 Előre 2–0 (1–0)

Fotó: Meder István

NB II.-es mérkőzés, Budapest, 650 néző. V.: Nazsa (Szilágyi N., Kiss B.). Budafok: Horváth A. – Margitics, Jagodics M., Fótyik, Horgosi – Adorján, Csonka, Beke (Zuigéber, 77.), Soltész I. – László D. (Kalmár, 84.), Kovács D. (Szabó L., 61.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba. Békéscsaba: Winter – Farkas M., Szabó Cs. (Gránicz, 76.), Bora – Hodonicki (Puskás, 64.), Zvara, Kitl, Horváth P., Mikló – Máris (Tóth D., 64.), Lukács (Ilyés, 64). Megbízott vezetőedző: Brlázs Gábor.

Sárga lap: Máris, a 29., Horgosi, a 38., Kovács D., a 42., Farkas M., az 58., Zvara, a 68., Tóth D., a 76. percben.    

Szögletarány: 5:4 (2:3).

41. perc: egy kapushibát használt ki a Budafok. Winter volt túlságosan kényelmes, röviden passzolt kifele, Beke csapott le a labdára, majd a bal oldalról középre tette, Kovács Dávid érkezett, és 8 méterről jobb külsővel a kapuba lőtte a pettyest, 1–0.

66. perc: Szabó Levente kettőre növelte a hazaiak előnyét! Beke volt szerzett labdát a Békéscsaba térfelén, majd lőtt, de a labda lepattant, pontosan Szabó Levente elé, aki a tizenhat méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát, 2–0.

 

Vasárnap délutáni alsóházi ragadón a két 39 pontos együttes találkozott. A 10. percben Kitl és Csonka összefejelt, szerencsére komolyabb sérülés nem történt, folytatni tudták a játékot. A 14. percben Mikló húzott el a baloldalon beadását Fótyik kifejelte. A 20. percben Kovács Dávid 22 méteres szabadrúgása után a kapufán csattant a labda. A 30. percben Soltész került nagy helyzetbe, de 10 méteres lövését Winter bravúrral mentett. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a Budafok Kovács Dávid révén.

Fordulás után a lila-fehérek is próbálkoztak, de a budafokiak jól védekeztek, és ügyes akciókat vezettek a csabaiak kapujára. A 64. percben hármas cserét határozott el Brlázs Gábor, Ilyés, Tóth D. és Puskás érkezett Lukács, Máris és Hodonicki helyett. Két perccel később megszerezte a második gólját a Budafok. Vereségével az utolsó fordulóra maradt a döntés, ha az Előre legyőzi a III. Ker. TVE csapatát, akkor megőrzi NB II.-es tagságát.            

További eredmények: III. Ker. TVE–Nyíregyháza 2–0, Szeged–ETO FC Győr 0–1, Tiszakécske–Szolnok 1–2, Budaörs–Vasas 0–5, Soroksár–Csákvár 2–0, Szentlőrinc–Siófok 2–1, Dorog–Pécsi MFC 3–0. A Haladás–Kecskemét mérkőzés lapzártakor tartott. Az Ajka–Diósgyőr mérkőzést hétfőn 20 órakor játsszák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában