Békéscsaba

2022.05.17. 15:03

Egy hónap múlva bezár a Csabagyöngye étterme

Kiszervezik a közétkeztetési feladatokat Békéscsabán július 1-jével, annak ellátásával egy budapesti céget bíztak meg – döntött hétfői ülésén a városi közgyűlés többsége.

L. B.

Június 17-én, pénteken nyit ki utoljára a gyermekélelmezés Csabagyöngyében lévő étterme – mondta Bíró Csaba. /A szerző felvétele/

Bíró Csaba, a gyermekélelmezési intézmény igazgatója elmondta: az intézmény vállalkozási tevékenysége keretében üzemeltette a Csabagyöngye Kulturális Központban lévő éttermet és kávézót. Mivel a közbeszerzési eljárásban nem szerepelt, hogy a leendő cégnek ezeket is működtetnie kell, így azok bezárnak – a kiírás szerint június 17-én, pénteken nyitnak ki utoljára.

Hozzátette: 2013 óta működtették az éttermet és a kávézót a kulturális központban, és a kilenc év során 30 millió forinttal járultak hozzá a Csabagyöngye költségeihez. Kiemelte: a vállalkozási tevékenységből származó nyereséget visszaforgatták a gyermekélelmezési intézménybe, az elmúlt kilenc évben így 100 millió forint értékben vásárolhattak konyhatechnológiai eszközöket, gépeket.

Elmondta: az étteremben az A menü mindig az volt, amit a középiskolások, a B pedig az, amit az általános iskolások ettek. A C menü során a változatosságra törekedtek. Azzal, hogy bezár egy hónap múlva az étterem és a kávézó, hat-nyolc munkavállaló munkahelye szűnik meg. Hangsúlyozta: büszke arra, hogy számos rendezvényt bonyolítottak le, az önkormányzatnak is.

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy az étterem és a büfé területe a jövőben is étteremként és büféként üzemelne. Szeretnék, hogy csak minimális ideig legyenek ezek a vendéglátóhelyek zárva, átmeneti megoldásban is gondolkodnak, illetve, ahogy lehetőségük nyílik rá, minél hamarabb kiírnák a pályázatot azok működtetésére. Mivel indul a szezon, fontos szempont lesz, az étterem és a büfé a Munkácsy-negyedbe érkező turistákat is kiszolgálhassa.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában