Tűzeset

2022.05.19. 10:23

Mentőhelikoptert is riasztottak a csabai háztűzhöz (frissítve)

A tűzoltók egy idős asszonyt kimentettek a békéscsabai ingatlanból.

beol.hu

Tűzeset az Orosházi úton /Fotó Bencsik Ádám/

Frissítés (12.30.):

Egy utcán közlekedő fiatal pár jelezte 10 óra körül, hogy az Orosházi út elején egy ház ablakán ömlik ki a füst – ismertette Várszegi György tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Elmondta: Békéscsabáról és Mezőberényből érkeztek a helyszínre hivatásos tűzoltók. Berendezési tárgyak égtek az egyik helyiségben, és bár több helyiség is füsttel telítődött, a lángok nem terjedtek át a szobáról sem más helyiségekre, sem a tetőszerkezetre, sem a szomszédos épületekre. A tüzet hamar megfékezték, két vízsugárral. A beavatkozók egy füstmérgezést és égési sérüléseket szenvedett nőt hoztak ki, majd adták át a mentőknek. Az eset körülményeit vizsgálják.

Mentőhelikoptert is riasztottak az esethez, amely a helyszín közelében, a Toldi és a Mikes utcák sarkán lévő füves területen szállt le. Lapunk tudomása szerint ahhoz képest, hogy mikor vitték el az Orosházi úti helyszínről a nőt, a mentőhelikopter még viszonylag sokáig nem ment el.

A környékbeliek elmondták, hogy a házban egy 60 év körüli nő lakik egyedül. A tapasztalataik szerint nem igazán mozdul ki otthonról, sokat látják az ablakban cigarettázni, és úgy vélik, hogy nem igazán tart rendet maga körül. Amikor megérkeztek a helyszínre a hivatásos tűzoltók, szóltak nekik, hogy a nő minden bizonnyal bent van az épületben, mivel pár perccel korábban még látták az ablakban dohányozni.

Az egyik szomszéd hozzátette, hogy amikor elment otthonról, fél 10 körül, akkor még semmi problémát nem tapasztalt. Aztán, amikor ment volna haza, már azt látta, hogy hatalmas füst ömlik ki az ablakon. Ő is megerősítette, hogy a nő meglehetősen sokat cigarettázik.

A tűzoltók egy idős asszonyt kimentettek /Fotó: Bencsik Ádám/

Frissítés (11.21.):

Délelőtt 10 órakor egy járókelő észlelte, hogy az Orosházi út egyik sorházának lakásából füst dől ki; azonnal hívta a tűzoltókat. A katasztrófavédelemnél elmondták, egyetlen lakószoba berendezési tárgyai égtek, a lángokat a békéscsabai és a mezőberényi hivatásos tűzoltók percek alatt körülhatárolták. A házból kimentettek egy idős nőt, akinek életéért ezekben a percekben is küzdenek. Információink szerint füstmérgezést szenvedett és égési sérülései vannak. 

Korábban írtuk:

Tűz ütött ki egy lakóházban, Békéscsabán, az Orosházi úton. A békéscsabai és a mezőberényi hivatásos tűzoltók oltják a lángokat. 

Az egységek egy embert kimentettek az épületből, és átadták őt a mentőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában