Békés megye

2022.05.21. 07:12

Bár a végrehajtó lefoglalta, mégis eladta autóját egy kunágotai és egy kovácsházi férfi

A Battonyai Járási Ügyészség a két ügyben is végrehajtás alóli elvonással elkövetett zártörés vétsége miatt emelt vádat.

Beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, egy 46 éves büntetlen előéletű mezőkovácsházi illetőségű, de mezőhegyesi tartózkodású férfinek a személygépkocsiját egy végrehajtási eljárásban eljáró önálló bírósági végrehajtó 2018 nyarán lefoglalta. A lefoglalás tényéről, valamint arról, hogy a gépkocsi elidegenítési és terhelési tilalom alatt áll, a férfi tudomással bírt, ennek ellenére a kocsit 2019 februárjában értékesítette.

A másik ügyben egy 43 éves büntetlen előéletű kunágotai férfivel szembeni végrehajtási eljárásban foglalta le a végrehajtó 2018 márciusában a gépkocsit.

Bár a foglalásról, illetőleg annak következményeiről ez a férfi is tudomással bírt, ennek ellenére a gépkocsit 2020 februárjában lakóháza udvarán feldarabolta és értékesítette.

A járási ügyészség vádirataiban arra tett indítványt, hogy a bíróság mindkét férfit tárgyalás mellőzésével, az ügy iratai alapján hozott büntetővégzésében ítélje el, és az első ügyben pénzbüntetést szabjon ki, míg a második ügyben próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában