Vízi-és aktív turizmus

2022.06.30. 17:00

Tovább bővítenék a kikötőt Tarcsán

A vízi és aktív turizmus további fejlesztése érdekében a köröstarcsai önkormányzat pályázatot nyújtott be a helyi kikötő harmadik öblének kialakítására a TOP Plusz kiírás keretében. Így a létesítmény újabb hetven hajót, illetve csónakot fogadhatna.

P. G.

Archív fotó

A község polgármestere erről annak kapcsán is beszélt, hogy a múlt heti Egy hajóban evezünk túrán túl rengeteg tábor érinti majd a települést. Mint mondta, a kikötőben óriási a túljelentkezés, nagyon sokan jönnének, és csak növeli „vízi megállóhely” népszerűségét, hogy Hajkó Tibor kiválóan üzemelteti azt. A településvezető elmondta, amennyiben pályázatukat kedvezően bírálják el, a munkálatok mindenképpen a téli időszakban zajlanak majd, hiszen a partvédelmet és a kotrást azokban a hónapokban lehet megfelelően elvégezni, illetve emellett a hajósokat sem szeretnék zavarni.

Köröstarcsán egyébként nem ez az egyetlen a turisztikai és rekreációs lehetőségeket fejlesztő beruházás. Lipcsei Zoltán korábban lapunknak elmondta, az önkormányzat közel 144 millió forintot nyert egy komplex beruházás-sorozat megvalósítására, amelynek részeként megszépül a helyi horgásztó, a Révzugi holtág, valamint járdát és parkolót is építenek majd. A forrásoknak köszönhetően elkészülhet az említett Ligeti-tó komplett felújítása. Egyebek mellett kikotorják majd a tavat, partvédelmi munkálatokat hajtanak végre, fásítanak, kiülőket telepítenek, rekreációs központtá alakítják a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában