Két keréken

2022.08.06. 18:28

Motorosok szelték át Újkígyós utcáit - galériával

Több száz motoros szelte át a város utcáit szombaton délután. Hatodik alkalommal rendezték meg az Újkígyósi Motorosok és a Viharsarok AMSE által szervezett Újkígyósi Motoros Napot, ahol vetélkedők, bemutatók, tesztvezetés és felvonulás színesítette a programot.

V. N.

Több száz motoros érkezett Kígyósra /Fotók: Für Henrik/

Az ország különböző pontjairól érkeztek motorosok a 6. Újkígyósi Motoros Napra, akiket finom ebéddel vártak a szervezők, ezután megkezdődtek az ügyességi vetélkedők: motorblokk hajításban, lassúsági versenyen, kipufogó hangnyomásban bizonyíthattak a résztvevők. A nap folyamán a legügyesebbek mellett, a legmesszebbről jött belföldi- és külföldi-, valamint a legidősebb motorosnak is kupát adtak át. 

A biztonságról sem feledkeztek meg a szervezők: az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is a Magyar Mentőmotor Alapítvány munkatársai vigyáztak a jelenlévőkre. Ők a nap folyamán életmentő fogásokat is tanítottak a résztvevőknek arra az esetre, ha valamelyik motoros társuk bajba kerülne.

Akik pedig rendelkeztek jogosítvánnyal, de nem ültek még motorra, vagy éppen bizonytalanok a vezetésben, ingyenes motoros oktatáson is részt vehettek ezen a napon, a Safety Hungary csapatának jóvoltából. 

Délután háromkor felbőgtek a motorok és elindult a végtelennek tűnő konvoj, hogy bejárja a város utcáit.

– Idén is több százan regisztráltak a délutáni felvonulásra, akikkel a város nagy részét bejárjuk – árulta el Király Csaba, a Viharsarok AMSE elnöke a városjáró attrakció előtt.

A nap egy másik kiemelkedő eseménye volt a közel egy órás streetfighter show, a szarvasi születésű Podani Milán jóvoltából, aki látványos mutatványaival kápráztatta el a helyieket. A műsor után következett a díjátadó, ahol idén egy KRESZ tanfolyamot is kisoroltak a leendő motorosok számára. A „kétkerekű rendezvény” végül a Hardware zenekar rockkoncertjével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában