Kék hírek

2022.08.08. 11:04

Kiábrándító számok: sok volt az ittas a közutakon Békésben

Egy hét alatt 29 járművezetővel szemben intézkedtek ittasság miatt a rendőrök Békés megyében.

beol.hu

Illusztráció /shutterstock.com/

Békés megyében augusztus 1-je és 7-e között a rendőrök több mint 2 ezer járművezetőnél végeztek alkoholszondás ellenőrzést a rendőrök. A nem gépi meghajtású járművet vezetőknél 8 esetben, míg a gépi meghajtású járművel közlekedőknél 21 alkalommal lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. A közúti ellenőrzések során így kiszűrt járművek vezetőit a rendőrök előállították az illetékes rendőrkapitányságokra, ahol a további mérések is megerősítették azt, hogy ittasan közlekedtek. Az ellenőrzött járművezetők között olyanok is voltak, akiket orvosi vizsgálatra és mintavételre vittek a rendőrjárőrök, miután a helyszínen történt szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Másnaposan is veszélyes vezetni, mert a posztalkoholos állapot gyakran rossz közérzettel, ingerlékenységgel, türelmetlenséggel párosulhat - olvasható a rendőrség tudósításában

Ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában