Elképesztő jelenetek...

2022.08.11. 15:46

Korda Gyuri bácsi újra felrobbantotta a Szigeten a színpadot

Hét év után tért vissza a Szigetre Korda György és Balázs Klári: a színpad előtt moccanni sem lehetett, olyan sokan voltak.

A Szigeten már a kilencvenes években működött egy táncdalfesztivál sátor, ahová a régi nagy slágerek előadóit hívták meg, eleinte még lányok vizespóló-versenye vezette fel a koncerteket. Más idők jártak, nem volt kamerás mobil mindenkinél, nem volt közösségi média, minden este akadt lány, aki a vizes pólót is levette magáról, megmutatva meztelen melleit sok száz idegen embernek. Mindig megtelt a sátor, egy ízben kiszakadt a széle, annyian zsúfolódtak össze: a tömeg egy része szabályosan kiömlött a fesztiválsátor melletti füves részre.

A táncdalfesztiválos fellépők sorát a kilencvenes években még Soltész Rezső kezdte, eleinte félve, bizalmatlanul pislogott jobbra-balra, nem tudta, mire számítson. Amikor aztán beindult a buli, félmeztelen punkok és rasztások táncoltak az asztalokra állva, és együtt énekelték, hogy „szóljon hangosan az ének”. Akkor láthatóan megnyugodott, a fiatalok ismerték a dalokat, hiszen szüleik sokat hallgatták ezeket recsegős bakeliteken és kazettákon. Soltész után pedig jött a Neoton, a Dolly Roll, Kordáék, és nem volt megállás éveken át.

2022. augusztus 10-én, az idei Sziget nyitónapján lépett fel a Korda-házaspár: este 11-re voltak kiírva, Dua Lipa utánra, de húsz perccel korábban már sűrű volt a tömeg a színpad előtt, ahol egy DJ tevékenykedett, régi, külföldi slágerekkel vezette fel az estét. Volt egy 10-15 perces csúszás, majd amikor kihozták a mikrofonállványt, és a két széket, hogy a már nem tinédzser előadók megpihenhessenek, a közönség lázba jött, lelkesen skandálta, hogy „Gyuri bácsi, Gyuri bácsi!”. Ötvenes koncertlátogatók is megjelentek, de a legtöbben húsz körüliek voltak – írta az Origo.

A Találd ki gyorsan a gondolatom című slágerrel nyitottak, imádta őket a közönség, sokan énekelték a teljes szöveget, nem csak a refrént. Jött az Una paloma blanca, majd sorra a többi sláger, mint a Lady N, de

 a legtöbben a Reptér című dalt követelték ütemesen, ezt többször is feldolgozták, modernizálták, legutóbb pár éve, így a YouTube-ról is ismerős lehetett sok olyan szigetelőnek, aki még meg sem született, amikor Korda György már harminc éve a pályán volt.

„Hét éve nem voltunk a Szigeten, de 2022-ben végre összejött. Folyamatosan ott voltunk éveken át – mondta az Origónak Balázs Klári. – Óriási dolog, hogy meghívtak. Emlékszem, az elsőt nem is akartuk elvállalni, még a kilencvenes években,

azt hittük, biztos csak viccelnek velünk.

A világsztár együttes még a nagyszínpadon volt, nekünk közben kezdeni kellett a táncdalfesztivál sátorban. Gyuri nagyon izgult, hogy a közönség még biztos nincs ott, talán a Prodigy miatt. Persze nem így történt, tele volt a színpad előtti rész, döbbenten vettük tudomásul a szeretetáradatot – pedig ott még tartott a kiemelt sztár nagykoncertje.”

„Tévések, sajtósok, színészek is jönnek rendszeresen, ha a Szigeten vagyunk, a Reptér című dalunktól pedig egyenesen meg vannak őrülve a fiatalok. Amúgy minden dalt ismernek tőlünk, ami csodálatos érzés!” 

Hosszabb Korda György- és Balázs Klári-interjú pár nap múlva lesz olvasható az Origón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában