Labdarúgás

2022.08.14. 19:43

A ráadásban lőtt góllal nyert a Békéscsaba Gyirmóton - galériával

A Merkantil Bank Liga, NB II vasárnapi harmadik fordulójában a Kazincbarcika ellen 6–1-es győzelmet arató csabai csapat, az eddig százszázalékos és listavezető Gyirmót otthonában vendégeskedett.

Beol.hu

Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 0–1 (0–0)

Labdarúgás NB II-es bajnoki mérkőzés, Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1043 néző. V.: Dolnegó (Mohos, Kovács G.). Gyirmót: Hársfalvi – Major M., Csörgő V., Hajdú Á., Helembai – Kovács M., Vass Á., Nagy P. – Medgyes Z. (Szegi, 86.), Pethő B. (Simon A., 46.), Soltész D. (Herjeczki, 70.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert I., Fazekas L., Mikló – Horváth P., Zvara (Bora, 91.), Kitl M. (Váradi, 58.), Talpalló (Czékus, 58.) – Máris (Hamed, 80.), Lukács R. (Farkas M., 46.). Vezetőedző: Brlázs Gábor.

Sárga lap: Fazekas L. a 36., Mikló a 43., Kitl M. az 50., Máris a 81. percben.

Szögletarány: 6:5 (2:0).

90+2. perc: Két csereként beállt játékos volt a meccs egyetlen találatának összehozója. Hamed kapott labdát az ötös jobb sarkánál Czékustól, és a kimozduló Hársfalvi alatt ügyesen a kapuba lőtt, 0–1.

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a tavaly még NB I-ben szereplő Gyirmót-Győr, néhány helyzetet ki is alakított. A Békéscsaba azonban egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet, a 14. percben Lukács Raymond, a 20. percben Horváth Péter veszélyeztette Hársfalvi kapuját. Az Előre jól tartotta magát, keményen harcolt, ami a játékrész hajrájában két sárga lapban is „megmutatkozott”.

Szünet után is az esélyesebb hazaiak léptek fel támadólag, előbb a csereként beállt Simon, majd Soltész, aztán pedig Medgyesi próbálkozott, előbbi két lövést Bukrán védte, utóbbinál kapu mellé szállt a labda. Nem csökkent a nyomás a csabai kapu előtt, Medgyes újabb lövését kellett hárítania a csabai kapusnak. A 85. percben a meccs talán legnagyobb helyzete maradt ki, egy szöglet után Bukrán Medgyes elé öklözi a labdát, lövését azonban mentik a védők.

Négy percet hosszabbított a játékvezető, s ezen akár bosszankodhattak is volna a csabaiak, ehelyett a két cserejátékos, Czékus és Hamed szép összjátéka után utóbbi becsapta a gyirmótiak kapusát, és pontos lövése után megszerezte a három pontot érő találatot.

Jó: Hársfalvi, Medgyes Z., ill. az egész csapat.

Brlázs Gábor: – Az első félidőben a szerencsére is szükség volt, hogy megússzuk kapott gól nélkül. A második már a terveink szerint alakult, a kontráink hatékonyak voltak. Végig óriási elszántsággal küzdöttünk. Szikszai László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában