Avatás

2022.08.16. 19:36

Átadták a békéscsabai Jókai színház modern díszletraktárát – Galériával, videóval

Kedden átadták a Jókai színház új, közel 500 négyzetméteres raktárcsarnokát Békéscsabán. Elhangzott, a beruházás a teátrum költséghatékony, racionális működését segíti.

Nyemcsok László

Filó Attila, Szarvas Péter polgármester, Seregi Zoltán és Varga Tamás a helyszínen

Fotó: Kiss Zoltán

Varga Tamás, a város alpolgármestere a díszletraktár avatóbeszédében hangsúlyozta, a mostani fejlesztés nem a látványos beruházások közé tartozik.

Ugyanakkor komoly előrelépés a színház költséghatékony, racionális működése szempontjából. Az intézmény, a műszak mindennapi életét, munkáját is megkönnyíti. 

Varga Tamás kitért arra, az önkormányzat előtt is ismert a probléma, hogy intézményei és a nagyobb civil szervezetek folyamatos raktározási problémákkal küzdenek: – A színház ebben a kérdésben előrelátóan gondolkodva, saját és önkormányzati forrásból valósította meg a közel 500 négyzetméteres raktárcsarnok megépítését – emelte ki Varga Tamás. – Ez lehetővé teszi a díszletek szakszerű és biztonságos tárolását. Ennek köszönhetően a jó állapotban megőrzött elemek könnyebben hasznosíthatók az új darabok színpadra állításakor. Ezzel a lépéssel a színház a díszleteit, a korábban jelentős anyagi terhet jelentő bérelt raktár helyett, saját létesítményében tudja tárolni. 

Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója kiemelte, a lejátszott darabok díszleteinek tárolására is alkalmas az új csarnok. 

Lehet, hogy három év múlva használunk valamit átalakításokkal a díszletből, előfordulhat, hogy öt év múlva. Ami a legfontosabb, hogy ez a díszletraktár már a mi otthonunk, a városi önkormányzatnak köszönhetően is

 – ecsetelte Seregi Zoltán. – 

Helyi, békéscsabai vállalkozás valósította meg a csarnok kivitelezését, mely régóta, 30 esztendeje a színház díszleteit készíti, és bizonyított számos, budapesti színházban is. 

Filó Attila, a kivitelező társaság ügyvezetője lapunknak elmondta, a díszletek elkészítésénél a teátrum vezetésével és ez egyes előadások rendezőivel is folyamatos kapcsolatban állnak. 

Hat-nyolc fős stábunk dolgozik a háttérben, és reméljük, mi is hozzátehetünk valamit az előadások sikeréhez

 – hangsúlyozta. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában