Labdarúgás - NB II.

2022.08.17. 19:00

Érvényesült a papírforma, biztos MTK-siker Békéscsabán – Galériával

Békéscsaba 1912 Előre–MTK Budapest 1–4 (0–1)

Fotó: Für Henrik

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 1850 néző. V.: Rúsz (Punyi, Márkus P.). Békéscsaba: Bukrán– Puskás G. 5, Albert I. 6, Fazekas L., Mikló – Horváth P., Zvara (Váradi, 46.), Kitl M. (Sipos G., 61.), Talpalló (Czékus, 46.) – Máris (Hamed, 61.), Lukács R. (Szabó Cs.,72.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. MTK:  Somodi – Poór, Szépe, Nagy Zs., Medgyes S. (Nagy ., 70.) – Kata, Horváth A., Mezei, Bognár I. (Lehoczky, 77.) – Németh K. (Kovácsréti, 86.), Stieber Z. (Futács, 70.).Szakmai igazgató: Bognár György.

Sárga lap: Németh K. a 9., Stieber Z. a 19., Medgyes S. a 36., Nagy Zs. a 63., Kata a 73., Szabó Cs. a 80. percben.

Szögletarány: 9:9 (7:3)

44. perc: Stieber iramodott meg középen, 20 méterről lőtt, Bukrán a levegőbe öklözte a labdát, amire az érkező Németh csapott rá és három lépésről a kapu közepébe kotorta a labdát, 0–1.

51. perc: Bognár lőtt nagy erővel, középről mintegy 22 méterről, Bukrán ismét rosszul ért a labdába, érkezett Stieber, aki 3 méterről ballal a kapu közepébe helyezett, 0–2.

63. perc: Horváth lőtte előre a félpályától a labdát, ami Lukácsot találta a 16-oson belül, akit Nagy Zsombor lerántott, amiért a játékvezető 11-est adott a csabaiak javára, Nagy pedig sárgát kapott. Lukács kíméletlen végrehajtónak bizonyult, jobbal a jobb alsóba lőtt, 1–2.

82. perc: Mezei bal oldali szöglete után Nagy Zsombor fejelt, Bukrán kiütötte, de Németh ismét jó helyen állt és két méterről jobbal a kapu közepébe passzolt, 1–3.

90+2. perc: Puskás rúgta meg Lehoczkyt a büntetőterületen belül, 11-es! A tizenegyest Futács ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 1–4.

A hazaiaknál ugyanaz a tizenegy kezdett, amelyik vasárnap Gyirmóton győzött, a vendégeknél azonban több helyen is változtatott Bognár György szakmai igazgató, egyebek között a kapus posztján is, Balázs József helyett Somodi Bence Mátét, a középpályán a békéscsabai nevelésű Mezei Szabolcsot, illetve Horváth Artúrt, a támadósorban pedig Futács Márkó helyett Stieber Zoltánt jelölte a kezdő tizenegybe.

Ahogy az várható volt, az MTK lépett fel támadólag, az első tíz percben a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárt Németh Krisztián kétszer is veszélyeztetett, de a csabaiak szigorúan, de sportszerűen védekeztek. Nem játszott bunkerfocit az Előre, amikor tudott, kiszabadult a kékek nyomása alól és Máris gyorsaságára, valamint Lukács erőszakosságára alapozvabátran támadott. A játékrész derekán kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, a vendégek ritkábban jutottak el a hazaiak kapujáig. A hajrára aztán besűrűsödtek az események, előbb Medgyes veszélyeztetett, majd a két válogatott, Stieber Zoltán és Németh Krisztián lépett elő főszereplővé, előbbi lövését Bukrán szerencsétlenül éppen a berobbanó Németh elé öklözte, aki jó lesipuskás módjára a hálóba tessékelte a labdát.

Góllal fejezte be az első félidőt, góllal kezdte a másodikat az MTK (ezúttal Stieber Zoltán használta ki Bukrán újabb égbekiáltó hibáját), s innentől kezdve mintha kezdte volna elveszíteni lelkesedését a Békéscsaba. Azért fel nem adta a mérkőzést, Lukács Raymond a 63. percben büntetőből szépített és csapata újra elkezdhetett reménykedni. A kapitális védelmi-, és kapushibákat azonban nem bírta el a lila-fehér mezes legénység, és a frissebb fővárosi együttes végül összeroppantotta és bedarálta csapatukat.

Jó: Albert I., Kitl M., Mikló, Lukács R., ill. az egész csapat.

Brlázs Gábor: – A jobbik csapat nyert, megérdemelten, bár az eredmény talán kicsit túlzó. Sajnos nem tudtuk kipihenni a hétvégét, nem volt meg a frissesség, nem volt meg az agresszivitás.

Bognár György: – Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, és egészen jól játszottunk. A Békéscsabával meggyűlik majd a baja mindenkinek, sok lehetőséget látok ebben a csapatban. Értékesnek tartom ezt a győzelmet.

Percről percre közvetítésünk alább olvasható.

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés! Köszönjük a figyelmüket! 

90+2. perc: A tizenegyest Futács ballal a jobb alsó sarokba lőtte,  1–4. 

90+2. perc Puskás rúgta meg Lehóczkyt a büntetőterületen belül, 11-es! 

90. perc: Három percet hosszabbít a játékvezető. 

86. perc: Németh helyén Kovácsréti Márk lépett pályára. 

82. perc: ÚJABB MTK-GÓL!  Mezei bal oldali szöglete után Nagy Zsombor fejelt, Bukrán kiütötte, de Németh ismét jó helyen állt és két méterről jobbal a kapu közepébe passzolt,  1–3.

80. perc: A nemrég beállt Szabó Csaba rálépett Mezei lábára, ez is sárga lapot ért. 

73. perc: Kata talpalta le Sipost a felezőnél, ezért is járt a sárga.

70. perc: Cserélnek a vendégek is, Stieber helyén Futács Márkó,  Medgyes helyén Nagy Barnabás folytatja.

63. perc: BÜNTETŐHÖZ JUTOTT A CSABA! Horváth lőtte előre a félpályától a labdát, ami Lukácsot találta a 16-oson belül, akit Nagy Zsombor fellökött, amiért a játékvezető 11-est adott a csabaiak javárA. Lukács kíméletlen végrehajtónak bizonyult, 1–2.

61. perc: Jaszin Hamed és Sipos Gábor is a pályán a lila-fehéreknél, előbbi Márist, utóbbi Kitlt váltotta. 

55. perc: Kata erős lövése után a labda kevéssel ugyan, de elkerülte a csabai kaput. 

51. perc: GÓÓÓL! NÖVELTE ELŐNYÉT AZ MTK! Bognár lőtt nagy erővel, középről mintegy 22 méterről, Bukrán ismét rosszul ért a labdába, érkezett Stieber, aki 3 méterről ballal a kapu közepébe helyezett,  0–2.

47. perc: Némteh Krisztián próbálkozott, de azt oldalhálóba lőtte a labdát. 

47. perc: Váradi indította Horváthot, akinek 14 m-ről leadott lövése kevéssel fölé szállt.

46. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Zvarát Váradi Ádám, Talpallót Czékus Ádám váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

45+1. perc: Vége az első félidőnek. 

45. perc: Egy percet hosszabbít a játékvezető. 

44. perc: GÓÓÓL! VEZET AZ MTK! Stieber iramodott meg középen, 20 méterről lőtt, Bukrán a levegőbe öklözte a labdát, amire az érkező Németh csapott rá és három lépésről a kapu közepébe kotorta a labdát, 0–1.

41. perc: Mikló ugratta ki az egyedül álló Márist, aki már lőtt volna, de les miatt megállították a játékot. 

36. perc: Medgyes Sinan kapott sárgát reklamálásért. 

33. perc: Bognár tálalt Mezei elé, aki 8 méterről azonnal lőtt, Bukrán azonban óriásit védett. 

32. perc: Jobb oldali békéscsabai szöglet után Fazekas Lóránt fejelt, a labda kevéssel a bal kapufa mellé szállt. 

24. perc: Ivószünet, szusszanhatnak egy percet a játékosok.

20. perc: Lukács éles szögből a bal oldalról, az alapvonal közeléből leadott beadásszerű lövését hárította a kapus. 

19. perc: Stieber rossz ütemű szerelési kísérlete Kitl Miklóssal szemben sárgát ért.

17. perc: Mikló lopakodott előre és középről, 16 méterről próbálkozott, labdája azonban elkerülte az MTK kapuját. 

12. perc: Ismét a volt válogatott volt a főszereplő, aki ígéretespasszt kapott a félpályáról, de éppen, hogy csak lemaradt a labdáról. 

11. perc: Németh viharzott el a jobb oldalon, befelé cselezett, 14 m-ről ballal lőtt, de a kapus megfogta a labdát. 

9. perc: Németh Krisztián került a földre védője szorításában, a játékvezető műesésért sárga lappal jutalmazta a produkciót. 

2. perc: Lukács szerzett labdát és már bent járt a 16-oson belül, amikor Nagy Zsombor az utolsó pillanatban tisztázott előle. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában