Szent István Nap

2022.08.18. 19:52

Óriás zászlóval hirdetik az ünnepet Szentetornyán

Kicsi gyülekezet, sok ötlettel, elszánt megvalósítókkal. Legyen bármilyen évszak és ünnepkör, a szentetornyai evangélikus templom kertje, Isten háza rendezett és hirdeti, hogy a gondos kezek nyomán mindig képes megújulni, megmutatni valami újat, egyedit ennek a kis közösségnek. Csütörtökön délután a város legnagyobb lobogója felkerült a toronyra, hirdetve, ünnepel az ország, ünnepel a gyülekezet, ünnepelnek a szentetornyaiak..

Cs. I.

Hatalmas zászlóval ünnepelnek a szentetornyaiak

Fotó: Für Henrik

A szél se rebbent a városban, a hőmérő higanyszála még mindig a 35 Celsius fokos tartományban jelezte, pokoli a hőség. Ekkor látott munkához Szverle István és Laukó Mátyás, a gyülekezet két gondnoka, hogy megvalósítsa a város legnagyobb nemzeti lobogójának a szentetornyai evangélikus templom tornyába való feljuttatását augusztus 20. tiszteletére. Mivel ebben a városrészben nem volt szélcsend, ez kissé megnehezítette a dolgukat, de a kedvüket nem szegte. Ügyködésük közben elmesélték, hogy ez a zászló 16 méter hosszú és 220 centiméter széles. 

Ezt a tervüket már dédelgetik évek óta. Abban bíznak, a szentetornyaiaknak, vasárnap, az istentiszteletre igyekvő embereknek is elnyeri a tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában