Labdarúgás - NB III.

2022.09.25. 18:31

A Füzesgyarmat nyerte a megyei rangadót - galériával

Békés megyei rangadót rendeztek a labdarúgó NB III. Keleti-csoport kilencedik fordulójában vasárnap délután.

P. B.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II. 3–1 (1–0)

Fotó: Für Henrk

A sorozatban négy mérkőzés óta veretlen Füzesgyarmat a 20 csapatos ligában sereghajtó Békéscsai Előre második együttesét fogadta. Jó félóra telt el a mérkőzésből, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést. A szünet után aztán semmit sem szeretett volna a véletlenre bízni az FSK, amely a második félidő első negyed órájában újabb két gólt rámolt be. A lila-fehér fiatalok ugyan nagyon gyorsan belőtték a szépítő találatot, ez nem hozta meg a csabai feltámadást, a 3–1-es eredmény már nem változott, így a hektikus idényrajt után a füzesgyarmatiak egy újabb sikerrel igazolták, hogy valóban kezdenek egyre jobb formába lendülni.

A harmadik Békés megyei résztvevő, a forduló előtt a harmadik helyen álló Körösladány is rangadót vívott a második Putnok otthonában. A borsodiak már az első percekben betaláltak, ám a ladányiak a szünet után, még az első játékóra letelt előtt egyenlíteni tudtak és értékes pontot szereztek egyik közvetlen riválisuktól. A KMSK egyúttal folytatta nagyszerű menetelését, hiszen Ekker Attila újonc együttese immár sorozatban nyolc meccse nem talált legyőzőre a harmadosztályban.

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II. 3–1 (1–0)

NB III.-as mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. V.: Szabó P.

Füzesgyarmat: Fildan – Pataki, Toca, Vaszilijevics (Urbanowski 58.), Achim Á. – Kis Sz. (Orovecz, 87.), Cigan (Szabó B., 87.), Oltean, Achim S. (Bódis, 80.), Popescu, Kiss G. (Szilágyi J., 80.) Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Előre II.: Krnács – Sipaki (trescsula, 64.), Balla, Zahorán Á., Fazekas L. – Bónus (Rajsli, 76.), Sipos G., Marik S. (Pap Sz., 50.), Izing – Ilyés (Mágocsi, 76.), Oláh Á., Edző: Nagy Sándor, Szenti Zoltán. G.: Cigan a 33., Achim S. a 49., Urbanowski a 60., ill. Ilyés a 64. percben.

Boros Tibor: – E mérkőzés kapcsán még nem volt minőségi elvárásom a csapattal szemben, de kimondottan jól játszottak a fiúk. Ha már ilyen kellemes meglepetést szereztek, akkor remélem, hogy az idény hátralévő részében is tartják ezt a szintet és teljesítményt.

Nagy Sándor: - A mezőnyben jól dolgozott a csapat. Helyzetkihasználás és akarat terén felülmúlt minket a Füzesgyarmat. Szív és hit nélkül nincs siker.

Fotós: Für Henrik

Putnok FC–Körösladány MSK 1–1 (1–0)

NB III.-as mérkőzés. Putnok. V.: Szigetvári.

Putnok: Pápai – Sághy, Galacs, Nagy Zs. (Fülöp 83.), Sramkó (Nádimov 46.), Katona B. (Csutora 60.), Buda (Juhos 72.), Csiki, Vajda, Dobrovolszki (Petrecsko 83.), Nemes. Vezetőedző: Szala Ákos. Körösladány: Kertész – Wéber, Talpalló Á. (Cservenák 58.), Bakk (Szántó, 58.), Papp D. – Ruzsa, Zelenyánszki, Burai D. I. (Malkócs 72.), Czirok (Urbán S. 83.), Pusztai – Farkas J. (Csicsely, 72.). Vezetőedző: Ekker Attila. G.: Nagy Zs. a 4., ill. Czirok az 57. percben.

Ekker Attila: – Szerettünk volna nyerni, ennek tudatában is léptünk pályára. Sajnos az első tíz percben nem kezdtünk jól, ezt góllal büntette az ellenfél. Utána a magunk javára fordítottuk a játékot, de a győzelmet nem sikerült kiharcolni. Ettől függetlenül jól fociztak a srácok, dicséret illeti őket.

További eredmények: DVTK II.–Tiszaújváros 3–0, Vasas II.–Kisvárda II. 1–1, DVSC II.–Hatvan 1–2, Sényő–Eger 1–0, Tiszafüred–Pénzügyőr 1–2, Jászberény–DEAC 0–4, BKV Előre–BVSC Zugló 0–1, Karcag–Hajdúszoboszló 6–1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában