Nyomozás

2022.10.06. 07:24

Álkatonatiszt csalt ki négymilliót egy csabai nőtől

A városi kapitányságra hétfőn három csalásról érkezett bejelentés, egy nőtől négymillió forintot csaltak ki az interneten.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Egy nő interneten megismerkedett egy magát katonatisztnek kiadó idegennel, aki azt állította, hogy háborús övezetbe akarják áthelyezni szolgálatra. Csak akkor mentesülhet ez alól, ha lefizeti a felettesét. A nő, akinek a bizalmába férkőzött, három részletben több mint négymillió forintot utalt el neki.

Egy másik nőt szintén egy idegen hívott fel, és rávette arra, hogy telepítse a telefonjára az Anydesk alkalmazást. Miután megtette, a számlájáról leemeltek 1 millió 360 ezer forintot. Egy idős férfi pedig egy internetes hirdetés alapján kriptovalutába akart befektetni. Magas hozamot ígértek neki, és vele is telepítették az Anydesket. Ő 650 ezer forintot veszített azzal, hogy ezt megtette.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatánál ismételten felhívták a figyelmet arra, senki ne telepítsen idegenek kérésére semmilyen alkalmazást a telefonjára, számítógépére, és ne adja meg adatait, jelszavait, kódjait. Az említett ügyekben nyomoz a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában