Bejelzett a szonda

2022.10.06. 18:35

Hiába cseréltek a gyulai balesetnél, mindketten lebuktak

Parkoló kisteherautónak ütközött egy tehergépkocsi még tavaly július 24-én Gyulán, a Lenkey utcában. A balesetet okozó férfi ahelyett, hogy értesítette volna a másik jármű tulajdonosát vagy a rendőrséget, úgy döntött, helyet cserél az utasával. Miután ezt megtették, elhajtottak a helyszínről.

Ny. L.

Forrás: police.hu

A történteknek volt szemtanúja, aki hívta a rendőrséget. A bejelentéstől számított egy órán belül a járőrök megtalálták, megállították a teherautót, és igazoltatták a párost. Mindkettőjüknél ittasságot jelzett az alkoholszonda, ezért a rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték őket. A büntetőeljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy mindkettőjük szervezetében alkohol volt, úgy vezettek. Az is kiderült, hogy a teherautót engedély nélkül vitték el a munkaadójuktól.

A gyulai kapitányság ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárást indított ellenük. Emellett a fiatalabb férfit járművezetés tiltott átengedése miatt is felelősségre vonják, mert miután balesetet okozott, átadta a kormányt az utasának úgy, hogy tudta róla, ő is ittas. A rendőrök a nyomozást befejezték, és az ügy iratait a napokban továbbították az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában