Családi nap

2022.12.03. 16:10

Megelevenedett a finn karácsony Békéscsabán

Családi napot tartott a Békéscsabai Magyar-Finn Baráti Kör szombaton délután a megyeszékhelyi Kollaborban, amely a szervezet fennállásának negyvenedik évfordulójához is kapcsolódott.

P. G.

Fotó: Für Henrik

Lupták Zoltán, a baráti kör elnöke lapunknak elmondta, négy évtizede működő szervezetük életében vannak sűrűbb és kicsit csendesebb időszakok.

Fotós: Für Henrik

– Nagyon fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy a folyamatosság meglegyen. Pénteken rendeztünk egy programot a tagjaink számára, szombaton pedig egy kötetlen nyílt napot hívtunk életre, amelyen a finn karácsony is megelevenedett kicsiben – tette hozzá az elnök. 

Luptán Zoltán kifejtette, az eseményen megmutatták a finn Mikulást egy magyar nyelvű rövidfilm segítségével, lehetőség nyílt kézműveskedésre, illetve közös éneklésre. Egy kis betekintést adtak a finn gasztronómiába, a joulutorttu, a finn karácsonyi csillag és a piparkakku, a finn karácsonyi keksz segítségével, a gyerekek finn mesét ismerhettek meg, és az esemény kötetlenségének megfelelően beszélgethettek is a jelenlévők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában