Röplabda

2023.01.28. 18:53

Nem tudott szettet nyerni a három kulcsembert nélkülöző Csaba

Visszavágott az őszi békéscsabai vereségért a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia női röplabda-csapata a Swietelsky-Békéscsabának, miután a szombati Extraliga-mérkőzést 3:0-ra nyerte.

G. P.

Forrás: brse.hu

A héten negyedik mérkőzését játszotta a Swietelsky-Békéscsaba, a három Közép-európai Liga találkozó után a kört Balatonfüreden a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen zárta Extraliga mérkőzés keretében. A csütörtöki Maribor elleni találkozón pihentette a kulcsjátékosait Tóth Gábor vezetőedző, és a vereség ellenére a fiatalok is igyekeztek helytállni a szlovénok ellen. Az akkori csapatból Sinka Dalma a kezdőben „ragadt”, a beteg Ceydan Aktas mellett Marta Drpát és Molcsányi Ritát is nélkülözni kellett.

A fürediek elsősorban Koleva eredményességének köszönhetően rövid idő alatt négypontos előnyt harcoltak ki. Herbin-Baker egymás után három csabai támadást is pontot érően blokkolt, s ez szárnyakat adott a csapatának. 18:10-es hazai vezetés után felbátorodtak a csabaiak és egy 6:0-s rohammal közel kerültek a Balaton-parti együtteshez. Ekkor azonban ismét füredi percek következtek és a hajrába négypontos vezetéssel kanyarodtak. A csabaiak érezték, hogy ebben a játszmában még lehet keresnivalójuk, csaknem be is érték ellenfelüket, akik azonban a két szettlabdát nem herdálták el.

A földváriak kezdték jobban a második felvonást, igaz, elhúzni nem tudtak. A csabaiak számára nagyon fontos volt, hogy ne bukják el a második szettet, ezért igyekeztek mozgósítani az erőtartalékaikat. Sinka Dalma nyitássorozatával öt pont zsinórban, 12:9-es állásnál időt is kért Krisztian Mihajlov edző. Hullámvasutaztak a csapatok, a játszma derekán már ismét a Füred állt jobban, bár csak egy pillanatig. Előbb a bolgár edző, majd Tóth Gábor közölt néhány meglátást játékosaival. A hajrára ezúttal is a Szent Benedek került kedvezőbb helyzetbe, 20:18-nál jött az újabb csabai időkérés. Nem segített, a fürediek alaposan belehúztak és egy négyes széria után a négy szettlabda bőven elég volt a második játszma megnyeréséhez.

A harmadik játszma első két pontját a Békéscsaba jegyezte, de a fürediek gyorsan csavartak egyet az eredményen. Az első két szettben látott hullámzó játék folytatódott, mert négy egymás követő csabai pont után már a vendégek álltak jobban. A fürediek azonban hamar utolérték a vendégeiket, akik azonban a vezetést csak 13:13 után vették át. Jött a szokásos időkérés, ami ugyan valamennyire felrázta a csabai lányokat, de nem tudták hatástalanítani a füredi rohamokat, s 18:18 után Vacsiék egy 5:0-s rohammal gyakorlatilag megnyerték a mérkőzést, a mindent eldöntő pontot a szerb Jankovics ütötte be.

Szent Benedek Röplabda Akadémia–Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (22, 20, 20)

Extraliga női mérkőzés. Balatonfüred, 300 néző. V.: Kiss Z., Szabó Zs. Balatonfüred: Jankovics 10, Vacsi 5, Herbin-Baker 9, Koleva 11, Nacsa-Pekárik 7, Sztijepics 16. Cs.: Fáth, Balogh E. (liberók), Vezetőedző: Krisztian Mihajlov. Békéscsaba: Bodnár 8, Sinka 4, Glemboczki 7, Pintér 10, Bagyinka 2, Vaszileva 13. Cs.: Kertész (liberó), Szatmári 1, Olijnik. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 6:3, 10:6, 14:9, 18:10, 18:16, 23:22. 2. szett: 9:7, 9:12, 14:13, 16:18, 20:18, 24:19. 3. szett: 4:7, 11:11, 17:13, 18:18, 23:18.

Krisztian Mihajlov: – Gratulálok a csapatomnak a küzdéshez! Nagyon fontos volt ez a meccs, mivel rosszul kezdtük a szezon második felét. Tudtuk, hogy a Békéscsaba fáradt lesz a sok MEVZA-meccs miatt, ezt pedig ki is használtuk. Boldog vagyok, hogy három–nullára nyertük, de még nagyon sokat kell dolgozunk a folytatásban. Tóth Gábor: – Nagyon csalódott vagyok, megvolt az esélyünk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést, húsznál mindig egálban voltunk, de onnan csak hibáztunk. Kizárólag rajtunk múlt, ahogy az egész szezonban rajtunk múlik, teljesen mindegy, milyenek a körülmények. A mi kezünkben volt ez is, ahogy eddig minden, és amíg ez nem változik, addig nem fogunk tudni előre lépni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában