Orosházi győztes

2023.01.31. 11:12

Emma szívmelengető története a zsűrit is elvarázsolta

Karácsonyi történet címmel meseíró pályázatot hirdetett a Békés Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR). A zsűri által legjobbnak tartott művet kihirdették, közzétették, íróját egy társasjátékkal jutalmazták. Orosházi fiatal hölgy lett a jók között a legjobb, Szekeres Szilvia, Emma karácsonyi csodája című szívmelengető történetével.

Cs. I.

Az orosházi Szekeres Szilvia nyerte a fődíjat /Fotó: Facebook/

Kíváncsiak voltunk, hogy s mikor született meg Emma karácsonyi csodája?

A mese írója elárulta: az év utolsó előtti napján. Szekeres Szilvia mindennapjaihoz munkája révén hozzátartozik az írás, a gondolatok szavakba öntése.

Amikor meghallotta a Békés Megyei Könyvtárszolgáltató pályázati felhívását a rádióban, ösztönösen öntötte formába a mesebeli kislány figuráját.

Régi történetek és érzések, a nagyszülők hiánya ihlették Emma karácsnyi csodáját, ami egyben reflekció is a mai rohanó világ ridegségére. Egy időkapu, ami összehozza az élő és eltávozott szeretteket, megmutatva, hogy a csoda benne rejlik a mindennapokban.

– A karácsonyi ünnepek ideje az elcsendesedése, a mérleg- és tervkészítésé, amikor elszámolunk az elmúlt év eseményeivel és bizakodva tekintünk az előttünk álló időszakra. Emma története egy kislányról szól, akinek ebben a rohanó világban hiányzik a régi idők csendes, szeretettel teli karácsonya. A csodája pedig abban rejlik, hogy a szeretet erejével képes formálni a világot maga körül. Úgy tartják, hogy az író feladata megnyitni az időkaput, ami az olvasót egy olyan világba repíti, ahol minden megtörténhet –nyilatkozta a történet megalkotója, aki Emmáról szóló meséjével elnyerte a pályázat fődíját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában